Mete Yarar'dan şok iddia: Askerler hapsedildi

Mete Yarar'dan şok iddia: Askerler hapsedildi

Habertürk canlı yayınına katılan Mete Yarar, Doğu ve Güneydoğu'da darbe korkusu nedeniyle askerlerin kışlalarından çıkarılmadığını söyledi.

Habetürk'te Ece Üner'in sunduğu 'Enine Boyuna' programında 15 Temmuz darbe girişimitartışılırken Güvenlik Uzmanı Mete Yarar çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Yarar, "Bugün Doğu ve Güneydoğu'da ve sınır birliklerinde askerler darbe yaparlar korkusu ile kışlalarından çıkartılmıyor. Kapılar kapatıldı ve askerler kışlalara hapsedildi. Bazı birliklere yiyecek sokulmasına bile izin verilmiyor" dedi.

Mete Yarar, darbe girişiminin ardından Güneydoğu'da ve sınır birliklerinde askerlerin 'darbe korkusu' nedeniyle kışlalarından çıkartılmadığını ve bu durumun PKK ile IŞİD'e yaradığını söyledi. İşte zaman zaman tansiyonun yükseldiği sert tartışmaların yaşandığı programda Yarar şöyle konuştu: 

"TSK'NIN İTİBARI BİTİRİLDİ"

Ergenekon ve Balyoz kumpasları ile TSK'nın itibarına büyük darbe vurulduğunu belirten Mete Yarar, "Bu darbe girişiminin başarı şansı yüzde 50'nin altındaydı. Ama budarbe girişimi, TSK'nın itibarını tamamen bitirdi. Bir ordu için en önemli şey itibardır. Artık insanlar çocuklarını harp okullarına göndermek istemiyor. İyi yetişmiş subaylar istifa etmeyi düşünür hale geldi" dedi.

"ASKERLER DARBE KORKUSU İLE KIŞLALARINDAN ÇIKARTILMIYOR"

'Ben bunu açıklamazsam ettiğim yemine ihanet ederim. Bedeli neyse de ödemeye hazırım" diyen Mete Yarar "Bugün Doğu ve Güneydoğu'da ve sınır birliklerinde askerler 'darbe yaparlar' korkusu ile kışlalarından çıkartılmıyor. Kapılar kapatıldı ve askerler kışlalara hapsedildi. Bazı birliklere yiyecek sokulmasına bile izin verilmiyor. Bazı birliklerin elektrikleri kesilmiş. Bunu PKK ve IŞİD gibi örgütler değerlendiriyor" dedi. Mete Yarar'ın bu sözlerini programın diğer konuklarından gazeteci Metehan Demir de doğruladı.

"SEN HÜKÜMET KOMİSERİ MİSİN?"

Mete Yarar, bu sözlerine itiraz eden ve sık sık konuşmasını kesen Sabah gazetesi yazarı Ferhat Ünlü ile sert bir tartışmaya girdi. Yarar, kendisine 'Böyle konuşamazsın' diyen Ünlü'ye "Ben burada hükümeti suçladım mı? Sana şimdi de bu görev mi verildi? Sen hükümet komiseri misin?" dedi. Ünlü'nün sık sık konuşmacıların sözünü kesmesine sinirlenen sunucu Ece Üner ise "Bu yaptığınız saygısızlık" diyerek tepki gösterdi.