MİT TIR'LARI DAVASINDA FLAŞ GELİŞME !

MİT TIR'LARI DAVASINDA FLAŞ GELİŞME !

Can Dündar ve Erdem Gül'ün MİT TIR'ları davası 1 Nisan'a ertelendi.

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül'ün yargılandığı dava 1 Nisan'a ertelendi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi. Ancak Can Dündar ve Erdem Gül'ün avukatları, milletvekillerinin duruşmayı izlemelerini talep etti. Mahkeme heyeti ise milletvekillerinin duruşmayı izlemesi talebini reddetti ve duruşmaya saat 15.00'a kadar ara verdi.

DURUŞMA 1 NİSAN'A ERTELENDİ

Ancak saat 15.00'de başlaması beklenen duruşma başlamadı. CHP ve HDP'li vekiller kapalı görülmesine karar verilen duruşmayı izlemek istedi. Mahkeme heyeti ise CHP ve MHP'li milletvekillerinin duruşma salonundan çıkmasını istedi. Ancak vekiller duruşma salonundan yaklaşık bir saat çıkmadı. Bunun üzerine salona gelen mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Nisan'a ertelediğini açıkladı.

MİLLETVEKİLLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Mahkeme heyeti, milletvekillerinin duruşma salonundan ayrılmayarak yargılamanın yapılmasını engellediğini belirtti. Mahkeme heyeti, duruşma salonunda ayrılmayan CHP ve HDP milletvekili hakkında "Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Duruşmanın ertelenmesinin ardından Can Dündar ve Erdem Gül, milletvekilleri ve izleyiciler eşliğinde çıktı. Can Dündar ve Gül adliyeden çıkarken, izleyiciler slogan attı, alkış tuttu.

DURUŞMA SALONUNDAKİ VEKİLLER

Mahmut Tanal, Ali Şeker, Ali Haydar Hakverdi'nin de aralarında bulunduğu CHP milletvekillleri ile Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu ve Meral Danış Beştaş'ın da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekilllerinin duruşma salonunda olduğu öğrenildi.

dha-eaa619a6f0b842463aa59eaac126d704-3-t.jpg