Motokuryenin eşi Somali Cumhurbaşkanının oğlundan şikayetçi olmadı

Güncelleme:

Somali Cumhurbaşkanının oğlunun İstanbul'da Avrasya tüneli çıkışında çarparak ölümüne yol açtığı motokuryenin eşi Somali Cumhurbaşkanının oğlundan şikayetçi olmadı.

30 Kasım'da İstanbul Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde Y.E.G.'in idaresindeki motosiklete, şüpheli Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un kullandığı aracıyla çaptığı ve kaza sonrasında motokurye Y.E.G. ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mohamed Hassan Sheikh Mohamud hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede şüpheli hakkında, “taksirle ölüme neden olmak suçundan” 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Hazırlanan iddianamede şüphelinin ifadesine de yer verildi. Şüpheli Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un ifadesinde kusurunun olmadığını söyleyerek, “Kaza motosiklet sürücüsünün dönüş olmayan yolda dönmeye çalışmasından dolayı meydana gelmiştir” ifadesi yer aldı.

Olay yeri tutanağı, bilirkişi raporu ve Adli Tıp Kurumu raporlarına yer verilen iddianamede, şüpheli Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un asli kusurlu olduğu belirtildi.

Kuryenin eşi Ö.G.'in 13-15 Aralık'ta alınan ifadesinde şikayetçi olduğu, 20 Aralık'taki ifadesinde ise "Bu aşamada herhangi bir şikayetinin bulunmadığını" beyan ettiği iddianamede yer aldı.

İddianamede, şüphelinin kusurlu eylemiyle Y.E.G.'in ölümüne sebebiyet verdiği vurgulandı. İddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianame, kabul edilirse şüpheli şüpheli Mohamud hakkında " Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur, 18 Aralık'ta Göçer ailesinin avukatı Iyaz Çimen'in ofisini ziyaret etmişti. Somalili Bakan aracılığıyla telefon açan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ise taziyelerini iletmişti.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, oğlunun İstanbul Fatih'de çarparak ölümüne neden olduğu motokurye Y.E.G.'in eşini geçen hafta telefonla aradı. Görüşmede Ö.G.'e taziyelerini ileten Mahmud, "Türk adaletine güvenimiz tam, süreç gerektiği gibi devam edecek." dedi.

Somali Cumhurbaşkanı'ndan 12 gün sonra gelen telefon

Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur, ailenin avukatı Iyaz Çimen'in ofisine ziyarette bulundu.

Ziyaret esnasında Y.E.G.'in eşi Ö.G.'in de bulunduğu ofiste, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Somali Cumhurbaşkanının oğlunun İstanbul'da Avrasya tüneli çıkışında çarparak ölümüne yol açtığı motokuryenin eşi Somali Cumhurbaşkanının oğlundan şikayetçi olmadı.

Ö.G.’in teşekkür ettiği görüşmede Hasan Şeyh Mahmud, "Ben Somali Cumhurbaşkanıyım. Mohammed Hassan'ın babasıyım. Acınızı paylaşıyorum. Başsağlığı diliyorum. Bütün kalbimiz sizlerle. Bunu bilmenizi istiyorum. Türkiye adaletine ve Türk adalet sistemine güvenimiz tamdır, saygımız da sonsuzdur. Her şey gerektiği gibi devam edecektir, bütün süreçler ve bütün prosedürler. Ben sadece bir baba olarak size duygularımı, başsağlığı dileklerimi iletmek istedim. Ayrıca eşim de aynı duygularla ve aynı dileklerini size iletmemi istedi. Benim arama sebebim budur. Allah rahmet eylesin diyoruz ve onun için dua ettiğimizi bilmenizi istiyoruz" şeklinde konuştu.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu yurt dışında ifade verecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduktan sonra Türkiye'den kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında açıklamada bulundu...

Bakan Tunç, "Adli tıptan rapor geldi. Sürücü asli, motokurye tali kusurlu çıktı. Vatandaşın hak ve hukukunu koruma noktasında en doğru kararı yargı verecektir. İlgili sahış en yakın zamanda yurt dışından ifadesini verecektir" ifadelerini kullandı.