Okul müdürü olay oldu !

Okul müdürü olay oldu !

Mersin'de Selahattin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kemal Güven, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle olay oldu.

Mersin'de Selahattin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kemal Güven’in Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrencilere içinde Sakal-ı Şerif olduğunu iddia ettiği cam fanusu öptürdüğü görüntüleri tartışma yarattı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatırken, kentte sadece 2 camide Sakal-ı Şerif olduğu belirtilerek bu emanetlerin de sadece camilerde bulunduğu ifade edildi. Müftü de okullarda bu tür bir etkinlik olmadığını vurguladı.

Genelde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan yıllar önce terör ve işsizlik sonucu göç eden vatandaşların yaşadığı merkez Akdeniz İlçesi’nin Çilek Mahallesi’ndeki Selahattin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kemal Güven, 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası kapsamında okulun bahçesinde bir etkinlik düzenledi. Güven, yanında bulunan iki erkek öğrenci mikrofonla salavat getirirken içinde Sakal-ı Şerif olduğunu iddia ettiği fanusu sıraya giren öğrencilere tek tek öptürdü. O anların yer aldığı görüntülerin sosyal medyada yayınlanması Mersin’de tartışmaya neden oldu.

SORUŞTURMA AÇILDI

Olayın gündeme gelmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. OkulMüdürü Kemal Güven de görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu vurgulayarak,memur olduğu için açıklama yapamayacağını belirtti. Mersin Müftüsü Ali Melek ise Kutlu Doğum Haftası kapsamında tüm il genelinde 456, merkezde ise 222 program düzenlediklerini, okullarda ise bu tür bir etkinliğin programlarında olmadığını söyledi.

Görüntüleri değerlendiren Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, "Bu bir şovdur. Görüntülerdeki idareci bizzat okul müdürüdür. Mersin’de Sakal-i Şerif resmi kayıtlara göre Muğdat ve Ulu Camii’nde var. Müftülükten izin alınmadığına göre kavanoz içine konulan şey nedir? İkincisi bu tür şovlara okul içerisinde neden ihtiyaç duyulmaktadır? Soruşturmanın sonucunu bekleyeceğiz. Ona göre bizde gerekli adımları atacağız" dedi.

Eğitim-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar ise görüntülerin ardından müftülük yetkilileriyle görüştüklerini ve kendilerine okullarda Sakal-ı Şerif sergileme gibi gelenekleri olmadığı yönünde bilgi verildiğini belirtti. Boyar, şunları söyledi:

"Demek ki bu Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’i değil. Acı olan, bu okul müdürü hakkında 9 kez öğretmelerin şikayet dilekçeleri var. Usulsüzlük, baskı, tehdit ve şantaj içeren iddialar. Bu okul müdürü Sakal-ı Şerif’i, dinimizi kullanarak kendini aklayacağını zannediyor. Bu okul müdürü görevde, müfettiş görevlendirildi ve soruşturma devam ediyor."