Özel Sporcular Masa Tenisi 1 Ve 2. Bölge Şampiyonası

Özel Sporcular Masa Tenisi 1 Ve 2. Bölge Şampiyonası

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen şampiyonada Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Boynukalın'ın katılımıyla açılış töreni yapıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Özel Sporcular Masa Tenisi 1 ve 2. Bölge Şampiyonası açılış töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından bir otelde düzenlenen şampiyonanın açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, özel sporcuların Türkiye'yi dünya, Avrupa ve paralimpik olimpiyatlarda temsil ettiğini söyledi.

Engelli bireylerin son yıllarda altın çağını yaşadıklarını belirten Boynukalın, "Eğitim, sağlık, evde bakım ve spor hizmetlerinde tüm engelleri kaldırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmalardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın da federasyonun, 81 ilde teşkilatı olduğunu ifade ederek, 17 bin lisanslı sporcusu ve 420 spor kulübü ile Türkiye'nin en büyük spor federasyonları arasında yer aldığını kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından down sendromlu 17 yaşındaki Güneş Alkol, İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okuyarak katılımcılardan büyük alkış aldı.

Daha sonra sahneye Zihinsel Yetersiz Çocuklar Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Antalya Şubesi özel çocukları çıktı. Engelli çocuklar, şef Feridun Mete öncülüğünde çaldıkları enstrümanlarla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Bakan Yardımcısı Baynukalın da sahneye çıkarak, özel sporcularla bateri çaldı.

Bayan özel sporcularla dans edip onlarla masa tenisi oynayan Boynukalın, engelli çocuklarla yakından ilgilendi. Çocuklardan biri Boynukalın'a kendi yaptığı Osmanlı arması işlemeli bir tablo hediye etti.

Şampiyonaya, 110 spor kulübünden 107 bayan, 189 erkek sporcu katıldı. Müsabakalar, otizm, down sendromlu ve mental olmak üzere üç kategori ve farklı yaş gruplarında yapılıyor. Kategorilerinde dereceye giren ilk iki sporcunun, Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazanacağı şampiyona, 27 Şubat Cumartesi günü sona erecek.