Palu ailesi ve Tuncer Ustael'e canlı yayında gözaltı

Güncelleme:

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu Palu ailesi hakkında gözaltı kararı verildi. Ailenin ''cinci'' eniştesi olarak bilinen Tuncer Ustael ve eşi Emine de Müge Anlı'nın programında gözaltına alındı.

Kocaeli Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Palu ailesi hakkında gözaltı kararı verildi. Aileye 'kasten adam öldürme' suçlaması yöneltildi. 

ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programının yayını sırasında asayiş büro ekipleri Palu ailesinin evine baskın yaptı. Ailenin ''Cinci'' diye bilinen eniştesi Tuncer Ustael, olan biteni stüdyoda izledi.

Gözaltı işlemi uygulanan Palu ailesi, Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Evde arama yapılacağı öğrenildi.

TUNCER USTAEL VE EŞİNE DE GÖZALTI

İstanbul'da, Müge Anlı'nın programının çekildiği stüdyoya gelen ekipler, Tuncer Ustael ve eşi Emine'yi de canlı yayında gözaltına aldı. Ustael ve eşinin 'kasten adam öldürme suçundan' gözaltına alındığı belirtildi. Ustael ilk açıklamasında, "Neyse gerçekleri söylüyorum.Biz adam falan öldürmedik. Yemin ederim ki biz öyle bir şey yapmadık" dedi. Ustael gözaltına alırnırken stüdyoda alkış tufanı koptu.

Palu ailesi ve Tuncer Ustael'e canlı yayında gözaltı - Resim : 1

MÜGE ANLI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI 

 Müge Anlı, gözaltı sonrası "Bu alkışlar Cumhuriyet savcımıza ve emniyet yetkillerine. Yayınımızı ihbar kabul ettiler. Soruşturmayı tekrar açtılar. Eşi öldürüldükten sonra ailesinin yanına sığınan iki çocuklu kadının ve onun 6 yaşındaki kızının inşallah kanı yerde kalmayacak. Teşekkür ediyorum emeği geçen herkese. Adalet yerini bulsun. Bu kadar özellikle çocuklara yapılanlar, bir şekilde cezasını bulacak ki; diğerleri de çocuklara yapılan eziyetin karşılığını olduğunu görmeliler. Dört tane çocuk; bir dolu psikolojik sorunlarla üniversite okumaya çalışıyor. Bu çiftin çocuklarının durumu hiç iyi değil. Onlar da üç yıldır koruma altında. Maalesef bir diğeri de ispirto içirtilerek öldürülmüş. İnşallah kanı yerde kalmasın. Hepimizin dileği bu. Dilerim hepimizin beklediği karar çıkar." diye konuştu.

Palu ailesi ile ilgili çarpıcı ''hastalık'' iddiasıPalu ailesi ile ilgili çarpıcı ''hastalık'' iddiası

KAYIP ANNE VE KIZI ARANIYOR

Öte yandan 11 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü ileri sürülen Meryem ile kızı Melike Tahnal'ın cesedinin gömüldüğü belirtilen bölgedeki kazı çalışmalarına devam ediliyor.

Alınan bilgiye göre, bir televizyon kanalındaki programa katılan kayıp Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüğünü iddia ettiği yeri tarif etmesi üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince geçen hafta yürütülen çalışmalara, sabah saatlerinden itibaren yeniden başlandı.

Soruşturma kapsamında, belirlenen bölgede Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesine ait 2 iş makinesiyle kazı çalışması gerçekleştiriliyor.

Geniş bir alanı kapsayan arama sahasında ekipler, iki uçtan çalışmalarını yapıyor.

Çalışma yapılan alanda yıllar içerisinde yükselme meydana geldiği düşünülerek, bölgenin olayın meydana geldiği zamanki seviyesine getirilmesinin planlandığı öğrenildi.

Polis ve olay yeri inceleme ekipleri, kazı alanında iş makinelerinin açtığı yerlerde delil ve bulgu arama faaliyeti yürütüyor.

Kazı alanında polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, bazı vatandaşların da çalışmayı izlediği görülüyor.

OLAY

Körfez ilçesinde yaşayan, aslen Ordulu olan Meryem Tahnal 2008'de, kızı Melike Tahnal da 2009'da kaybolmuş, polis ekipleri kayıp kişilerin bulunması için çalışma başlatmış, herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı. Kayıp anne ve kızının öldürülerek gömüldüğü ihtimali üzerinde duruluyor.

Bir televizyon kanalındaki programa katılan kayıp Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüğünü iddia ettiği yeri tarif etmesi üzerine 3 Ocak'ta Derince ilçesinin 60 Evler Harikalar sahilinde bulunan ağaçlık ve çalılık alan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan arama çalışmasında da yer aldığı belirtilen kadavra dedektör köpeği "Melon"un tepkisi doğrultusunda güvenlik şeridine alınmıştı.

Polis ekipleri, incelemeler sonucunda çalışmaların dünkü bölümüne ara vermişti.

Palu Ailesi kabusu: ''Ablam Tuncer'e tecavüz etti !''Palu Ailesi kabusu: ''Ablam Tuncer'e tecavüz etti !''

Palu ailesi dehşetinde sürpriz ayrıntı ! İfadesi ortaya çıktıPalu ailesi dehşetinde sürpriz ayrıntı ! İfadesi ortaya çıktı

Palu ailesiyle ilgili şok gelişme ! Kemik parçası bulunduPalu ailesiyle ilgili şok gelişme ! Kemik parçası bulundu

Bakanlık Palu ailesi için harekete geçtiBakanlık Palu ailesi için harekete geçti

Türkiye Palu ailesini konuşuyor ! Dehşete düşüren iddialarTürkiye Palu ailesini konuşuyor ! Dehşete düşüren iddialar

Müge Anlı'ya çıkan Palu ailesi Türkiye'yi sarstıMüge Anlı'ya çıkan Palu ailesi Türkiye'yi sarstı

Seçiniz...