Piyano performansıyla viral olan motokurye: ''İnternetten öğrendim''

Güncelleme:

Sipariş götürdüğü otelde piyano çalmasıyla sosyal medyada gündem olan 19 yaşındaki motosikletli kurye Muharrem Can İncir, "Piyano çalmayı kendi kendime internetten öğrendim" dedi.

Özel bir şirkette kurye olarak çalışan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Muharrem Can İncir'in sipariş teslim ettikten sonra otelde gördüğü piyanoyu çalmak istemesi üzerine o anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Piyanonun başına geçen genç kurye, Mozart'ın "Türk Marşı"nı çaldı. O anları cep telefonuna kaydeden bir kişi sosyal medyada paylaştı. İncir'in piyano performansı kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Piyano çalmayı kendi kendine öğrendiğini anlatan Muharrem Can İncir, artık kuryelik yapmayacak.

DHA'ya konuşan İncir, şu ifadeleri kullandı:

"Ben klasik bir Türk genciyim. Okumaya çalışan, hayatını idame ettirmeye çalışan, hayalleri yönünde ilerlemeye çalışan bir Türk genciyim. Şu an özel bir üniversitede tasarım ve modelleme bölümünde okuyorum. Hocalarım bana destek oluyor. Şu an bir dijital piyanom var. Kasımpaşa'da çalışıyorum. Beyoğlu'nda otele paket götürmeye gittiğimde piyanoyu gördüm. 'Çalabilir miyim?' dedim. Piyanoyu görünce çalmak istedim, içimde bir his doğdu çalmak için. Sorduğum zaman bana izin verdiler. Orada toplam 3 kez piyano çaldım, ilk seferinde 28 bin izlenmişti. İkinci kez gittiğimde kendileri çalmamı istedi. Çocukluğumdan beri annem babam piyano konusunda bana destek oluyordu. 8. sınıfa giderken annemin telefonundan çalıyordum, annem bunu gördü ve bana org aldı. İnternetten 100 liraya org aldık. Kendi kendime internetten çalmayı öğrendim. 1 sene org çaldım sonrasında yükselterek dijital piyano aldım."

Konservatuvara gitmek istediğini ancak eğitimi olmadığı için kazanma ihtimali olmadığını söyleyen İncir, "İleride piyanist olmak istiyorum. Sosyal medyadaki yorumları okuyunca gözlerim doldu. Benim gibi birçok genç var, sadece benim keşfedilmem gerekmiyor bu ülkede" diye konuştu.

Piyanist olma hayallerine GETİR ile birlikte yürüyecek

Öte yandan İHA'nın haberine göre sipariş için gittiği otelde piyano çalarak sosyal medyada viral olan kurye Muharrem Can İncir, piyanist olma hayallerine GETİR ile birlikte yürüyecek. Kuryeliği bırakan İncir, şirketin yazılım departmanında part time çalışmaya devam edecek. İncir’in müzik eğitimine de şirket destek verecek.

Başarılı piyano performansıyla adından söz ettiren İncir, ünlü isimlerin ve GETİR kurucusu Nazım Salur’un da dikkatini çekti. Şirket, İncir’in müzik eğitimine destek verecek. Kuryeliği bırakan İncir şirketin yazılım departmanında da part time çalışmaya devam edecek.

"Bu kadar gündem olacağımı beklemiyordum"

Ek iş olarak 1 aydır kuryelik yaptığını söyleyen üniversite öğrencisi Muharrem Can İncir, "Piyano çaldığım anların bu kadar gündem olacağını tahmin etmemiştim. Sipariş götürdüğüm otelde piyano gördüm. Piyanoyu çalmak istediğimi söyledim. İzin verdiler ve performansımı sergiledim. Piyano eğitimi almadım, internet üzerinden videolar izleyerek öğrendim. 10-15 parça çalabiliyorum. Fazıl Say’ı örnek alıyorum. Getir’den destekler geldi. Müzik eğitimi almam için destek olacaklar. Konservatuar okuyacağım. Kurye arkadaşlarım hayallerinin peşini bırakmasın" dedi.

Firmanın CEO'su Batuhan Gültakan da "Şirketimiz bünyesinde çalışan arkadaşımızı sosyal medyada görünce iletişime geçtik. Hikayesini dinledik, müzik eğitimi almadığını öğrendik. Müzik eğitimi almak istediğini, hayalleri olduğunu öğrendik. Biz de bu hayallerine giderken şirket olarak kendisine destek olacağız. Müzik eğitimi masraflarını üstleneceğiz. Muherrem Can’ın yeteneği var, bizde doğru ellerde hayallerine gitmesini sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.