AK Parti'nin büyük kongresi

AK Parti'nin büyük kongresi

AK Parti'nin 5. Büyük Olağan Kongresi Ankara Arena'da başladı.

AK Parti 5. Olağan Kongresi bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Başbakan Davutoğlu, salon dışında kalan partililere seslendi. Ankara Arena'da en çok "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atıldı. Tribünde açılan bir pankart dikkat çekti.

Davutoğlu kongre salonunda yaptığı konuşmada, "Diyorlar ki Kürtlerin devleti neresi. Kürtlerin de, Türklerin de , Alevilerin de devleti Türkiye Cumhuriyet Devletidir" dedi. 

AK Parti kongrede 3 önemli tüzük değişikliğine de gidiyor. Bunlardan biri 3 dönem kuralının kaldırılması.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tek aday gösterileceği kongrenin yapılacağı Arena Spor Salonu'nun içine sığmayan binlerce partili için salon dışında da kongreyi izlemeleri için sandalyeler konuldu, dev ekranlar yerleştirildi.

MÜZİK YAYINI YAPILMAYACAK

Son dönemlerde meydana gelen terör olaylarında şehitler için müzik dinletisi yapılmıyor. Kongre salonunda ve dışındaki partililere Türk bayrağı ve parti bayrakları dağıtıldı. Olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı kongrede partinin astığı pankartlar haricinde pankart asılmadı.

31291894.jpg

Türkiye'nin her yöresini sergileyen genç kızlara yöresel kıyafetlerinde giydirilerek getirdiği kongre salonunda AK Parti'nin 13 yıllık iktidar kısa filmi izletildi. Film izlenirken AK Parti kurucularından olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en çok alkışlanan kişi oldu.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kongre dışındaki partililerine kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra, kongrenin yapıldığı salona girerek buradaki partililerini de selamlayarak, kongreye geçti

DAVUTOĞLU SALON DIŞINDAKİLERE SESLENDİ

İşte konuşmasından satır başları:

Ak yüreklerini Türkiye’nin yürekleriyle buluşturan dava arkadaşlarım hoş geldiniz.Bir tek şeyi söylemek için geldiniz, biz biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye’yiz. Siz ki bu zor zamanda Türkiye’de sanki olağanüstü bir durum varmış gibi, kriz çıkarmaya çalışanlara karşı Türkiye’nin her yerden Ankara’ya aktınız.

Anadolu’dan Rumeli’ye giden atalarınız gibi, büyük fethe yürüyen dedeleriniz gibi geldiniz. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Böyle zor zamanlarda Ak bayrağı, al bayrağı yüceltmekten gurur duyuyoruz. Varlığınızla varlığımız pekiştirdiniz. Allah sesimizi gür eylesin, bastığımız toprağı kadim eylesin.

Vatanın birliği için hiç korkmadan cesaretle şer odaklarına, terör odakların yürüyen yiğitler gibi o emanetlere güç vermeye geldiniz. 7 Haziran sonrası çok kriz çıkarılmaya çalışıldı. Bir anda PKK’sı, DEAŞ’I dışardaki odaklarla birlikte düğmeye bastılar ve Ak Parti’nin kazanımlarını yerle bir etmek için harekete geçtiler.
AK Parti 1 Kasım’da zafer için harekete geçiyor. AK Parti kadroları istikbal için, huzur için yürüyor. 7 Haziran’dan sonra yaşananları gördük.

Kimlerin ülkeyi parçalamak için harekete geçtiğini gördü bu Türkiye. Bu millet kimlerin iktidardan kaçtığını gördü. Biz dik durduk cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi hep dik durduk. En zor şartlarda bile millet gür bir ses istediğinde işte buradayız, işte sesimiz dedik.

Şimdi sizler bu mevcudiyetle buradayız diyorsunuz. 1 Kasım’da AK Parti bayrağını dikiyor muyuz. Şehitlerim emanetlerini ayakta tutacak mıyız. Bu gençler onurlu bir gelecek sağlayacak mıyız. Sefere hazır mısınız? Menzili görüyor musunuz? 1 Kasım’da hep beraber milli irade diyecek miyiz. İşte AK Yürekler millet yürek istediğinde yüreğini ortaya koyar. Seferimiz hayırlı menzilimiz yakın olsun.

Allah’a emanet olun. İçeride kardeşlerimiz bekliyor. Allah yar ve yardımcımız olsun.

31292537.jpg

SALONA GİRDİ

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kongre salonuna girdiği anda, salonun ışıkları karartıldı. Davutoğlu ve eşi Sare Hanım, salona partililerin cep telefonlarının ışıkları eşliğinde girdiler.

TRİBÜNLERDE BU PANKART AÇILDI

Bu sırada tribünlerden açılan "Diyar-ı ashab, diyar-ı nebi, Diyarbekir burada"pankartı dikkat çekti.

KONGREYE KİMLER KATILDI ?

Kongreye katılanlar arasında Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri El Maliki, eski Musul Valisi Esil en-Nuceyfi ile Hamas Lideri Halid Meşal, Azerbaycan Meclis Başkan Vekili Bahar Muradova, ITC Başkanı Erşad Salihi, eski Lübnan Devlet Başkanı Amin Jamayel dikkat çekti. 29 ülkeden 300'e yakın temsilci ve farklı ülkelerden siyasi parti lideri de kongreye katıldı.

AK Parti'nin kongresine muhalefet partilerinden CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ile HDP Genel Sekreteri Fazıl Mirani katıldı.
 

AK PARTİ KONGRESİNDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ


DİVAN BAŞKANI BOZDAĞ SEÇİLDİ

AK Parti Kongresi'nde Divan oy birliği ile seçildi. Divan Başkanlığı'nı Eski Başbakan yardımcısı ve eski Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ üstlendi. Başkan Yardımcısı Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül oldu. Divan üyelerine ise grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Kadın Kolları Genel Başkanı Azize Sibel Gönül ile Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın seçildi.

BOZDAĞ'DAN ERDOĞAN'A: "YOLUN YOLUMUZ, DAVAN DAVAMIZ..."

Kongre Divan Başkanı Bozdağ, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özel vurgularla bahsetti. "Sayın Erdoğan'ı saygıyla, sevgiyle, minnetle anıyoruz" diyen Bozdağ, şöyle devam etti; "Zat-ı Devletleri'ni muhabbetle ve saygıyla selamlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız; yolun yolumuz, davan davamızdır. Bize gösterdiğin 2023, 2053 ve 2073 hedeflerine kararlılıkla yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz."

31293726.jpg

ABDULLAH GÜL'ÜN MESAJI OKUNDU

Gül'ün mesajı şöyle:
''Değerli gönüldaşlarım ve  isimsiz kahramanlar
Kurucusu olmaktan iftihar ettiği AK Parti Kongresi’nni hayırlara vesile olmasını diliyorum
2001'de kurulan AK Partinin hizmetleri erdemliler hareketi olarak yansımasıdır. 2002'de Türkiye’yİ özgürlükler ülkesine dönüştürmüştür. Kapsamlı bir reform hareketiyle ülkemizin tarihini değiştirmiş kardeş ülkelere de ilham kaynağı olmuştur.
Girdiği her seçimden başarıyla ayrılmıştır. Ülkemiz zor bir dönem geçmektedir. İnsanlık, siyasi ve terörün etkisiyle karşı karşıyız. Bu olumsuz şartlar karşısında da hak ve hukuktan uzaklaşmadan ortak akılla hareket ederek milletimizin sorunlarının çözümü olmaya devam edecektir.
Bu partinin sevdalısı ve kurucusu olarak, gönüldaşınız olarak kongrenizde başarılar diliyor ve hepimizi Allah’a emanet ediyorum''

ERDOĞAN İÇİN ÖZEL HAZIRLANMIŞ TANITIM FİLMİ

Kongre'de AK Parti'nin geçmişi ve Recep Tayyip Erdoğan için özel hazırlanmış iki tanıtım filminden sonra Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı'nı devraldığı son bir yıllık dönemi anlatan üçüncü bir tanıtım filmi daha yayınlandı.

 

31293623.jpg

BAŞBAKAN'DAN BEKLENEN AÇIKLAMA

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu merakla beklenen kongre konuşmasını yapıyor.

Davutoğlu konuşmasına şehitler ve dün Mekke'de hayatını kaybeden hacı adayları için salondakileri Fatiha okumaya davet ederek başladı.

Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmasında Türkiye'nin yaşananlara rağmen atılacak adımları tek tek saydı;
1- Özgüven restorasyonu yapılacak, özgüvenimiz hakim kılınacak
2- Demokrasimiz bütün temel özellikleriyle hakim kılınacak
3- Bürokrasimiz devletimizde en müphem şekilde yeniden inşa edilecek
4- Kültür ve medeniyetimize ilişkin restorasyonumuz sürecek
5- Ekonomide restorasyon sürecek
6- Dış politikadaki atılımlar sürecek.
7- Terör örgütleri, piyonları ve onlarla birlikte harekete geçen şer odaklarıyla mücadele edilecek
8- 17 Nisan'da açıklanan yargı reformuyla yargı sağlam temellere oturtulacak

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarının tamamı için resme tıklayınız.

95929.jpg

AK PARTİ'DE 3 ÖNEMLİ YENİLİK

AK Parti Kongresi'nde üç konuda önemli tüzük değişiklikleri yapılacak.
Bizzat AK Parti Lideri Ahmet Davutoğlu'nun Kongre konuşmasında açıkladığı tüzük değişiklikleri ile partide yapılacak yenilikler şöyle;

1) SİYASİ ERDEM VE ETİK KURULU KURULUYOR
AK Parti, Davutoğlu'nun deyimiyle, "siyasi gücü erdemle, hikmetle, irfanla" birleştirmeyi kalıcı kılmak üzere, Parti yapısı içinde bir "Siyasi erdem ve Etik Kurulu" oluşturacak.

2) İKİ YENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GELİYOR
Davutoğlu, ayrıca Partide iki yeni Genel Başkan Yardımcılığı ihdas edileceğini açıkladı. Bunlar; İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile, Çevre, Şehir ve Kültür işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olacak

3)ÜÇ DÖNEM KURALI KALKIYOR
Davutoğlu ayrıca, bugünkü kongrede yapılacak tüzük değişikliği ile 3 dönem sınırı getiren kuralın kaldırılacağını da açıkladı. Bunun gerekçesini ise, 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasındaki sürenin "kısa olması" ile açıkladı.