AK Parti'nin ''selamını'' almayanı fişlemek istediler

Güncelleme:

İstanbul Esenyurt'ta, AK Parti broşürü almayan kişilerin kimlik bilgilerinin istendiği iddiaları, bir kişinin cep telefonuna kaydettiği görüntüyle gün yüzüne çıktı.

İstanbul Esenyurt'ta, AK Partililerin yerel seçimler için 'Cumhurbaşkanı'ndan size selam getirdim' diyerek dağıttıkları seçim broşürlerini almayan yurtttaşların kimlik bilgilerinin sorulduğu, ad ve soyadlarını söylemeye zorlandıkları iddia ediliyordu.

Basına yansımasa da mahallelerde kulaktan kulağa yayılan bu iddia, Esenyurtlu bir ailenin cep telefonu kamerasıyla çektiği görüntülerle gün yüzüne çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüde, AK Partili kadın "AK Partimizden ve Cumhurbaşkanımızdan selam getirdim. Broşür veriyorum" demesi üzerine, ev sahibi kadın, "Biz AK Parti'nin selamını almıyoruz" diyor. Olumsuz yanıt alan AK Partili, ev sahibi kadının "İsim, soyisim nedir?" diyerek kimlik bilgilerini istiyor.

Adını soyadını söylemek istemeyen kadın, bir süre söylemesi için zorlanıyor.

Ev sahibi kadın, "Başka parti yapmıyor bunu. Siz mahalle mahalle gezerek AK Parti'ye oy vermeyecek kişileri belirliyorsunuz" yanıtı verince AK Partili görevliler binanın önünden söylenerek ayrılıyor.

Daha önce de Çeşme'de 'Evet' propagandası yapan AK Partili ekiplerin, broşürleri almak istemeyen esnafları fişlediği ve tehdit ettiği iddia edilmişti.