Arınç yine hükümeti eleştirdi !

Arınç yine hükümeti eleştirdi !

Bülent Arınç: "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın birleşmesini başından beri yanlış bulduğumu ifade ettim"

Eyüp'te bir iftar programına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bakınız ben Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın birleşmesini ta başından beri yanlış bulduğumu ifade ettim. Çünkü kültürün turizm ile birleşip bütünleşip birbirine benzeyen, örtüşen, destekleyen yanları olabilir" dedi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından Eyüp Feshane'de bir iftar programı düzenlendi. Programa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve çok sayıda davetli katıldı. İftardan önce davetlilere Kur'an tilaveti dinletildi.

İftarın ardından konuşma yapan Bülent Arınç, "Biz dilimiz üzerinde çok hassas olmalıyız. Önce dilimizi bozdular. Sovyet Rusya'da yapılan da farklı bir şey değil. Bizim ülkemizde de yapılan farklı bir şey değil. Bir yabancı geldiğinde, Gazi Mustafa Kemal'in o zamanki öz Türkçecilik akımı içerisinde, belki de güneş dilden esinlenerek yaptığı bir protokol konuşmasını gülerek okursunuz bugün. Esasen kendisinin de çok sıkıldığını ifade ediyorlar. Bugün katıla katıla güldürecek kelimeler üretme kaygısının, geçmişte ne kadar cinnet haline geldiğini gösteren vesikalar var. Ama arı duru yani Türkçe, bir kuş öksürüğü kadar hafif ve bir su şırıltısı kadar zarif Türkçemizin kaynaklarını bulmak, zenginleştirmek, onunla konuşmak onunla yaşamak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

"KÜLTÜR BAŞLI BAŞINA BİR HAZİNEDİR"

Arınç daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her ülke her millet diline, tarihine kültürüne , inancına mutlaka çok önem vermiştir. Zaman zaman Sağda solda yaptığım toplantılarda birilerinin hoşuna gitmese de bazı özeleştiriler yapmak durumunda kalıyorum. Biz insanız. Hata da yapabiliriz. Çok güzel şeyler de yapmışızdır ki, millet bize 12 yıl aralıksız iktidar imkanı vermiştir. Bunlar boş şeyler değil. Millet boşuna oyunu bize vermiyor. Bakınız ben Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın birleşmesini ta başından beri yanlış bulduğumu ifade ettim. Çünkü kültürün turizm ile birleşip bütünleşip birbirine benzeyen, örtüşen, destekleyen yanları olabilir. Ama Kültür başlı başına bir hazinedir. Kültür başlı başına bir iştir. Kültür başlı başına insanın hayatını vermesi gereken önemli bir alandır. Turizm ile birleşince bir insan mesaisinin en azından yarısı öbür tarafa da ayırmak zorunda kalıyor. Hatta turizm gelirleri tatlı gelince turizme yüzde atmış yüzde yetmiş daha fazla ağırlık verecektir. Kültür nerede kaldı. Dört, beş tane kitap başmak ile kültür hizmeti yaptığımızı zannetmeyelim."