Bakanlık'tan ajansa 1,2 milyar TL

Bakanlık'tan ajansa 1,2 milyar TL
Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Türkiye Çevre Ajansı’na 5,2 milyar TL'lik 2023 yılı bütçesinden 1,2 milyar TL ayrılacağı açıklandı.

Türkiye Çevre Ajansı için 2023 yılında öngörülen ödenek belli oldu. Kasım ayında 485 milyon 569 bin TL’lik Hazine yardımı alan ajansa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aktarılacak ödenek, CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın sorusuna verilen yanıt ile açığa çıktı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında söz alan CHP’li Sındır, “Bakanlığın transfer ödenekleri dağılımı nasıldır?” diye sordu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sındır’ın sorusuna yazılı yanı verdi. Yanıtta, bakanlığa cari transferler için öngörülen kaynağın dağılımı paylaşıldı.

 

CHP’li Kamil Okyay Sındır, cari transferlerden yapılan harcamaların karşılığı olmayan harcamalar olduğuna dikkati çekti. Türkiye Çevre Ajansı’nın geniş yetkiler ile donatıldığının altını çizen Sındır, mevcut kamu kurumları ile yapılabilecek iş ve işlemlerin kurul ve ajans gibi oluşumlara devredilmesinin AKP iktidarı döneminde bir alışkanlık haline getirildiğini kaydetti. Sındır, ajansa 1,2 milyar TL gibi büyük bir paranın aktarılacak olmasını, “düşündürücü ve manidar” bulduğunu ifade ederek, “Ajansın kuruluşundaki temel itirazlarımızı bir kez daha hatırlatmamız gerek. Kıyıların, bu ajans üzerinden belirli grupların, siyasal iktidara yakın duran grupların talanına açılacağını belirtmiştik” diye konuştu.

Birgün