Başbakan Davutoğlu'ndan çok konuşulacak sözler !

Başbakan Davutoğlu'ndan çok konuşulacak sözler !

Başbakan Davutoğlu, Bingöl'deki sivil toplum örgütü üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi ve çok tartışılacak bir açıklama yaptı.

Sözcü'deki habere göre Davutoğlu ” Biz çözüm süreci bağlamında adım atarken, bazıları ülkenin dağlarına ve ilçelerine yığınak yapmak ile meşguldü. Hatta şu anda parlamentodaki bir milletvekili arabasının arkasına silah koyup taşıdı” dedi.

Davutoğlu isim vermese de kulislerde bu milletvekilinin HDP’li F. olduğu konuşuluyor. Bu vekil hakkında PKK’nın Suriye’den getirip Türkiye’ye soktuğu silahları arabasıyla taşıyıp, örgütün Suruç yapılanmasına teslim ettiği iddia ediliyor.

MÜLTECİ AÇIKLADI

Emniyet ve MİT’e yansıyan istihbarat raporlarına göre Suruç’ta bir süre önce mülteci M.M.A adlı silah kuryesi yakalandı.  Mülteci M.M.A emniyet ifadesinde ”Suruç’ta Cemal isimli bir tanıdığım beni Ceylanpınar’a gönderdi. 0544 … numaralı telefonu arayarak telefonun sahibiyle buluşmamı ve onun aracı ile gidip 2 çanta alıp getirmemi söyledi. Buluştuk ve siyah Audi bir arabayla gittik. Arabadaki kişinin milletvekili olduğunu öğrendim, çantaları almaya gittiğimde ise yakalandım” dedi. Emniyet tutanağında da ”Şahıs, kendisine gösterilen HDP milletvekili F…’yi fotoğrafından teşhis etmiştir.”  denildi.

Kurye M.M.A’nın 27 Ocak günü yakalandığı ve beraberindeki çantalardan, 15 adet el bombası gövdesi, 20 adet F1 Fünye Grubu, bir adet gece görüşü dürbünü ve buna ait aparatlar, 1 adet Glock tabanca ile buna ait jarjör ile jarjör içinde 9 mm çapında 11 (onbir) adet mermi ve iki telsizi çıktı.