Çözüm süreci neden tıkandı ?

Çözüm süreci neden tıkandı ?

HDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder 'Çözüm süreci'ni tıkayan olayı anlattı.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çözüm sürecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'izleme heyetine' karşı çıkmasından sonra takandığını söyledi.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder CNN Türk Televizyonu'nda Şirin Payzın'ın programına katıldı.

"Çözüm Süreci'nde ne oluyor" programına telefonla bağlanan Sırrı Süreyya Önder, sürecin 'izleme heyeti' konusunda anlaşmaya varılmasından sonra tıkandığını anlattı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın heyete karşı çıkmasından sonra heyetin kurulamadığını söyleyen Önder, "Heyet kurulsaydı, Öcalan ile yapılacak ilk görüşmede PKK'ya silah bırakma için tarih verilecekti" dedi.
 

Önder telefon bağlantısında şunları söyledi:

"Biz Ada'dan geldik ve televizyonlar izleme heyetini altyazı olarak geçmeye başladılar. Sayın Yalçın Akdoğan beni aradı ve 'Bu niye sızdı?' diye. Bizden herhangi bir bilgi verilmiş değildi. Yeni de heyet üyesi diğer arkadaşlara sordum. Böyle bir şey var mı diye. Hayır yok dendi. Sonra döndüm RTÜK'ten şeyi istedim, ilk nerede yayınlanmış, bu isimler hangi televizyon kanalında ya da internet sitesinde? Çıktı ki hükümete yakın bin televizyon kanalı bir altyazı olarak isimleri geçmiş. Bunun bilgilerini sayın Akdoğan'a ilettim, bakın bu bizden çıkma değil ve ilk olarak size yakın falanca kanaldan bu bir altyazı olarak geçti diye. Akabinde sabah Sayın Cumhurbaşkanı bir yurtdışı seyahate gidiyordu. Bu televizyon ilk bunu yayınlayan televizyon kanalının muhabiri Sayın Cumhurbaşkanı'na izleme heyetini sordu. Sayın Cumhurbaşkanı o soru üzerine bu cevabı verdi: "İzleme heyeti neymiş, ben bunu doğru bulmuyorum. Sonra çıktı ki bu köşkten bu televizyon kanalına servis yapılmış. Ve izleme heyetinin nezaretinde Sayın Öcalan PKK'ye silah bırakma kongresi için tarihi bir çağrı yapacak. Tarihli bir çağrı yapacak ve bir tanıklık işi kesintiye uğrayınca köşk tarafından bu çağrı yapılamadı."