Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu yüzüne bakarak eleştirdi

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu yüzüne bakarak eleştirdi

Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği genel kurul toplantısına katıldı.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26'ncı Olağan Genel Kurulu'da konuştu. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bulunuyor.

Davutoğlu kürsüde konuşma yaparken, "Çiftçilere desteğin kaldırılmasını Kemal Derviş planlıyordu, biz iktidarı alınca tarıma tüm teşvikler kaldırılmıştı. Çiftçilerimize bakışı belli olan bir zihniyet. Dışardan bakan yapılması planlanan Kemal Derviş" diye konuştu. Kılıçdaroğlu Derviş'e olası bir CHP iktidarında Ekonomi Bakanı olmayı teklif etmişti. Davutoğlu konuşmasını bitirdikten sonra Hatay ve Mersin'de mitingi olduğu için salondan ayrıldı.

İşte Davtuoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Dedem çok iyi bir çiftçiydi. İlk çevre bilincini ondan aldım Toroslar’da… Dedemin bahçedeki her bir gülü tek tek nasıl okşadığını hala hatırlarım. Bahçemizde bir yılan vardı, ona bile dokundurtmazdı.

Biz modern topluma geçerken toprağı ihmal ettik. Her sektörde ihmal zamanla telafi edilebilir ama tarım ve hayvancılıkta ihmal telafi edilemez.

KILIÇDAROĞLU’NUN KARŞISINDA KONUŞTU

Davutoğlu kürsüde konuşma yaparken, "Çiftçilere desteğin kaldırılmasını Kemal Derviş planlıyordu, biz iktidarı alınca tarıma tüm teşvikler kaldırılmıştı. Çiftçilerimize bakışı belli olan bir zihniyet. Dışardan bakan yapılması planlanan Kemal Derviş" diye konuştu.

Anne dedem yazın yaylalara çıktığında kalırdım sürülerle birlikte. Onların her bir hayvana nasıl baktığını hatırlarım. Sanki evlerinde aile fertlerine bakarcasına. Hepsinin ayrı ayrı ismi vardı.

Toprağa hürmet gösteren  çiftçiye hürmet göstermeyen bir idarenin yaşaması mümkün değildir.

Çiftçilerimizden gelecek her görüşü en ince detayına kadar ele alacağımız görüşünü ifade etmek istiyorum.

3 SEKTÖR ÇOK ÖNEMLİ

3 sektör çok önemli: Tarım, gıda, enerji ve bilgi

Ana muhalefet partisi başkanı olarak alanlarda o da bizde konuşacağız. Burada hepimizin tarım sektörü bağlamında istişarelerimizde siyasi kaygılardan, polemikten uzak geleceğimizi planlamamız lazım

90’lı yıllarda dünya ekonomisi genişliyordu. 1991’de 200 milyar dolar civarındaydı milli gelirimiz. Bizim dönemde 230 milyardan 800 milyar dolara milli geliri çıkardık.

Biz iktidarı devraldığımızda tarım sektörü düşüş trendiydi. Sayın Genel Başkan sık sık Hollanda büyüklüğünde Konya’dan bahsediyor. Konyalı olarak gurur duyuyorum. Türkiye tarım hasılasında Avrupa birincisidir.

Türkiye’nin iç tüketim pazarı çok büyüktür. Karşılaştırma milli hasıla üzerinden yapılır.

Aslında Türkiye’de tarım mucizesi yaşanıyor. Bunu herkesin görmesi lazım.

Çitçilerin terli alınlarından öpüyorum.

Dün gece miting dönüşünde imzaladım. Isparta’da afet sebebiyle zarar görenlere ödenmek üzere 30 milyon Türk lirası acilen Isparta’ya gönderilmiştir dün gece.

Biz iktidara geldiğimizde tarıma verilen desteklerin tümü kaldırılmıştı.