Davutoğlu'ndan çok sert tepki !

Davutoğlu'ndan çok sert tepki !

CHP liderinin Bakan hakkındaki sözleri için Davutoğlu'ndan sert tepki geldi.

Başbakan Davutoğlu Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında Ensar Vakfı ile ilgili olduğu iddia edilen çocuk tacizi olayı hakkında sarf ettiği, “Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor arkadaşlar...” şeklindeki sözlerine Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan bir tepki daha geldi.

Başbakan Davutoğlu Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. 

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

- İkili ilişkilerimizi geliştirmeye kararlıyız.

- Finlandiya dost bir ülkemizdir.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ

- Kılıçdaroğlu bugünkü konuşmasında bana hitaben, 'Bana adam gibi cevap versin Başbakan' demişti. Şimdi ben de ona diyorum ki 'Adam olana adam gibi cevap verilir'. Bu konuşmasından sonra ben onu adam sınıfından da saymıyorum, adam müsveddesi demeyi bile kendisine çok görüyorum.

Eğer bir ülkede bir kişi, terör yaparak o ülke insanına zarar vermeyi bir amaç edinmişse zaten o ülkeyle, o ülke insanlarıyla olan manevi bağını koparmış demektir. Hiçbir aklı başında ve vicdan sahibi bir vatandaş, kendi vatandaşlarını ve insanları terör saldırısıyla yok etmeyi, terör saldırısı düzenlemeyi düşünmez. Terörle mücadele bağlamında ne gerekiyorsa bu adımları atarız, var olan çalışmaları da bu çerçevede değerlendiririz, ancak şu anda henüz olgunlaşmış bu tarz bir çalışmamız veya üzerinde tartışılmış bir konu yok. Ama terör uygulayan herhangi birisi, o ülkeyle, o vatanla, o milletle bağını koparmış demektir.

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA

Twitter hesabından açıklama yapan Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

Kılıçdaroğlu bugün seviyesizliğinin bir örneğini daha göstermiştir. Kendisi bu üslupsuzluğu ile Türk siyasetinde utançla hatırlanacaktır.

Geride hakaretleri dışında hiçbir şey bırakmamış olacak bu siyasinin varlığını gelecek nesiller hatırlamak dahi istemeyecektir.

Kaldı ki seviyesizlik, hakaret ve operasyonla genel başkan olmanın dışında hatırlanacak hiçbir şey de yapmamıştır.

Bu terbiyesizliğe her şeyden önce CHP'li kadınların tepki göstermesini bekliyor ve sözlerini aynen kendisine iade ediyorum.

RAMAZANOĞLU: TÜM HUKUKİ SÜREÇLERİ BAŞLATACAĞIM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu da konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerini yüce milletimizin vicdanına havale ederken tüm hukuki süreçleri de başlatacağımı kamuoyumuza saygılarımla arz ediyorum.

Öyle inanıyorum ki; bu talihsiz açıklamalar en başta Kılıçdaroğlu’nun eşini ve CHP’de siyaset yapan kadınları rahatsız etmiştir. Tüm kadınlar ve anneler adına, bu hadsiz, haksız ve hukuksuz açıklamayı kınıyor, başta CHP mensubu kadınlarımız olmak üzere tüm kamuoyunu tavır almaya davet ediyorum.