Destici'den zehir zemberek sözler

Destici'den zehir zemberek sözler

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriyi imzalayan akademisyenlere ''PKK destekçisi'' dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriyi imzalayan akademisyenleri "PKK destekçisi" olmakla suçladı.

Parti genel merkezinde düzenlediği toplantıya Diyarbakır Çınar ilçesindeki PKK saldırısını lanetleyerek başlayan Mustafa Destici, bildiri imzalayan akademisyenlere de yüklendi. Destici, "Birkaç gün önce yaptıkları açıklama yani devleti katil olarak nitelemeleri, PKK'ya karşı yapılan operasyonlara karşı çıkmaları ve bunun durdurulmasını istemeleri en hafifiyle bir alçaklıktır. Eğer samimiyseniz, siz terörün sona ermesini, ülkenin huzura ermesini istiyorsanız, o zaman burada da o cübbelerinizi giyeceksiniz, bu saldırıyı lanetleyeceksiniz. Eğer lanetlemezseniz alçaklığınız tescillenmiş olur. Hainliğiniz tescillenmiş olur." ifadelerini kullandı.

"AYDINLARIN NİYETİ PKK'YA ARKA ÇIKMAK"

Bildiriye imza atan aydınların PKK'nın içerdeki ve dışardaki uzantılarıyla ilişkili olduğunu öne süren Destici, şöyle dedi: "Eğer böyle değillerse bunu ispatlamanın tam da bugün zamanıdır. İşte bugün dersiniz ki "biz buna da karşıyız ve lanetliyoruz, kınıyoruz. Hadi bakalım cesaretiniz varsa, şimdi bunu da bir bildiride bu jandarma karakoluna, polis lojmanına yapılan saldırıdan bekliyoruz. Ama onu yapmayacaklar çünkü onların niyeti PKK'ya arka çıkmak, PKK'yı korumak ve kollamak."

Destici, tüm toplumun bir araya gelerek ortak bir duruş takınması gerektiğinin altını çizerek "Gün birlik ve beraberlik günü" mesajı verdi.

Öte yandan hükümeti sınırlara sahip çıkamamakla suçlayan Destici, Kobani'den ülkeye giren suikastçılar yüzünden asker ve polisin şehit olduğuna dikkat çekti.

Sultanahmet'te düzenlenen terör saldırısını lanetlediği konuşmasında Destici, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

TBMM'deki yeni anayasa çalışmalarına da değinen BBP Genel Başkanı Destici, talep gelmesi halinde çalışmalara destek verebileceklerini sözlerine ekledi.