''En düşük emekli maaşı asgari ücreti geçecek''

''En düşük emekli maaşı asgari ücreti geçecek''
Güncelleme:

Cumhur İttifakı ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Temmuız ayında yapılacak zamla birlikte en düşük emekli maaşının 11 bin lirayı geçeceğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Pendik’te düzenlenen törende açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1 yıl boyunca konutlarda, mutfaklarda ve sularda kullanılan gazın, 1 ay boyunca da bütün gaz kullanımının bedava olduğu müjdesini paylaştığını aktaran Destici, "Şimdi diyorum ki Sayın Akşener sana da bedava, Kılıçdaroğlu'na da bedava, Babacan'a da bedava, Karamollaoğlu'na da bedava. Hepinize bedava ama PKK'lı yol arkadaşlarınıza, Kandil'deki ittifak ortaklarınıza gaz yok. Onlara ne var? İHA, SİHA var" diye konuştu.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 11 BİN LİRAYI GEÇECEK”

Hayat pahalılığına da değinen Destici, "Hayat pahalılığı karşısında emeklilerimiz ne istiyor. Maaşları artsın istiyor. Artırıldı ama inşallah temmuzla birlikte en düşük emekli maaşı, asgari ücretin üzerine çıkarılacak ve 11 bin lirayı geçecek" değerlendirmesini yaptı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7.500 TL'YE ÇIKARILMIŞTI

Nisan ayı itibariyle en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkarılmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, emeklinin bayram ikramiyesi de 2 bin TL olmuştu.