Erdoğan: ''kaos denemesi yaptılar tutmadı''

Erdoğan: ''kaos denemesi yaptılar tutmadı''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 15. Kuruluş Yıldönümü'nde konuştu.

AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümünde video konferans ile seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gezi olayları ile toplumsala kaos denemesi yaptılar tutmadı. 15 Temmuz'da en alçak, kanlı, sinsi tehdit ile karşı karşıya kaldık. O gece TSK'nın içine sızmış Fetullahçı Terör Örgütüne mensup bir grup asker müsveddesi ne yazık ki bu tür terörist kendi milletine, devletine karşı darbe girişiminde bulundu. Bu hainler devletin namuslarına emanet ettiği tankları, uçakları … yine millete karşı kulandılar. Biz gerekirse yıllarca bedel ödeyeceğiz ama milletimize ödetmeyeceğiz demiştik. Bu hassasiyet ile mücadele ettik. FETÖ'nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kurucu Genel Başkanı olmaktan iftihar ettiğim Ak Parti ile olan hukuki bağımı 27 Ağustos 2014 tarihindeki olağanüstü kongrede kopartmak zorunda kalmıştım. Tam 13 yıl sonra partimden ayrılıyor olmanın hüznünü ve milletimin tamamıyla kucaklaşacak olmanın sevincini birlikte yaşamıştım. Partimle bağım kopmuş olsa da birlikte yol aldığım dava arkadaşlarım ile gönül bağım asla bitmemişti, bitmeyecektir" diye konuştu.

"GEZİ OLAYLARI İLE TOPLUMSALA KAOS DENEMESİ YAPTILAR TUTMADI"

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Her seçimde oyumuzu artırdık. Cumhurbaşkanlığı seçimleri de oldukça sancılı geçti. 2007 yılında bize cumhurbaşkanı seçtirmemek için 367 garabeti dahi oynamadık oyun bırakmadılar. Düğümü milletimiz çözdü. Gezi olayları ile toplumsala kaos denemesi yaptılar tutmadı. Oradan da netice alamadılar.

FETÖ'NÜN KÖKÜNÜ KAZIMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

15 Temmuz'da en alçak, kanlı, sinsi tehdit ile karşı karşıya kaldık. O gece TSK'nın içine sızmış Fetullahçı Terör Örgütüne mensup bir grup asker müsveddesi ne yazık ki bu tür terörist kendi milletine, devletine karşı darbe girişiminde bulundu. Bu hainler devletin namuslarına emanet ettiği tankları, uçakları … yine millete karşı kulandılar. Biz gerekirse yıllarca bedel ödeyeceğiz ama milletimize ödetmeyeceğiz demiştik. Bu hassasiyet ile mücadele ettik. FETÖ'nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur."

DHA