Erdoğan Yunanistan'da açıkladı: ''Yeni bir dönem başlıyor''

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile bir araya geldi. Erdoğan yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde yeni bir dönemin başlayacağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında Atina’ya gitti. Erdoğan ziyareti kapsamında Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile bir araya geldi.

YUNANİSTAN İLE YENİ SAYFA

Erdoğan, ikili görüşme öncesi yaptığı açıklamada, ''Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantımızın Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir dönemin güçlenerek devamına vesile olacağına inanıyorum. Hedef aramızdaki 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşeceğiz. Aramızdaki ön hazırlıkları tüm bakan arkadaşlarımız yapmış vaziyetteler. Bunlarla birlikte imzaları atıp yola çok daha anlamlı, güvenli bir şekilde devam edeceğiz. Bardağın dolu tarafıyla konuşmak, öyle zannediyorum ki gelecek için çok daha hayırlı olacaktır" dedi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ise ''Yunanistan ile Türkiye'nin, her zamankinden fazla mevcut pozitif siyasi iradeyi geliştirmesi elzemdir'' diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Erdoğan ve Sakelaropulu basına kapalı görüşmeye geçti.