Fatih Altaylı'dan AK Parti kulislerinden ilginç iddia

Fatih Altaylı'dan AK Parti kulislerinden ilginç iddia
Güncelleme:

Fatih Altaylı, Cumhur ittifakında AK Parti kurmaylarının Adana Büyükşehir Belediyesi'ni daha seçimler gelmeden kaybettiğini söylediğini iddia etti.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Mart 2019'da yapılacak yerel seçime ilişkin olarak kulis yazdı. Altaylı, "Konuştuğum tüm AK Partililer aday değişmediği takdirde Adana’nın şimdiden kaybedildiği inancında" dedi.

Fatih Altaylı, "Cumhur'un acılı Adana'sı" başlığıyla yayımlanan yazısında "Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam etmesi MHP kanadının, daha doğrusu Devlet Bahçeli’nin fikriydi. Ancak 'teknik' anlaşmazlıklar ve yerelde siyaset yapan partililerin uyuşmazlığı nedeniyle bir ara zora girdi" ifadesini kullandı.

Altaylı Adana Büyükşehir Belediyesi'ndeki sıkıntıyı şu ifadelerle köşesine taşıdı:

"Adana’da mevcut Başkan zaten MHP’li olduğu için burada AK Parti bir aday göstermedi. Cumhur İttifakı’nın adayı MHP’den oldu. MHP de aday olarak mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü gösterdi. Buna karşılık Millet İttifakı adına da CHP’nin çıkardığı aday Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu. Ve şu anda Cumhur İttifakı’nın en önemli sorunu da Adana haline geldi. AK Parti kurmayları Adana'da MHP’nin Hüseyin Sözlü’nün adaylığını geri çekip, kazanma ihtimalini arttıracak, yeni bir aday göstermesi gerektiğini düşünüyorlar. "

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamı için...