Gülen'le fotoğrafları çıkmıştı; o 7 vekil yeniden aday

Gülen'le fotoğrafları çıkmıştı; o 7 vekil yeniden aday
Güncelleme:

Pensilvanya’ya gidip Gülen ile fotoğraf çektiren ve ikindi namazı kılan 12 AK Parti milletvekilinden 7’si yeniden AK Parti'nin milletvekili aday listesine girdi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adaylarının 100 bin imza ile belirlenmesine ilişkin olarak “FETÖ’nün siyasi ayağı varsa, seçmen ayağı da vardır. İmza verenler araştırılsın” derken, akıllara FETÖ ile birlikte fotoğrafı olan milletvekilleri geldi. 

AK Partili milletvekilleri, 2012’de Boston’da Gülen cemaati tarafından organize edilen ‘Kültür Günleri’ programına katılmış, o tarihte 12’si de milletvekili olan grup Pensilvanya'ya da giderek Fetullah Gülen ile de görüşmüştü. Birlikte ikindi namazı kılan vekiller, hatıra fotoğrafı da çektirmişti. Ziyarette kadın vekillerin başlarını kapatmaları da dikkat çekmişti.

Ziyarete giden isimlerden 4'ü hariç diğerleri 2015’te yapılan iki seçimde liste dışı kalmıştı. Pensilvanya'ya giden milletvekillerinden İlknur İnceöz, Vedat Demiröz, Bayram Özçelik ve İsmail Tamer halen Milletvekili bulunuyor ve dördü de yeniden aday oldu. Fotoğraftakilerden AK Parti Giresun eski Milletvekili Adem Tatlı; AK Parti Siirt Eski Milletvekili Arif Demikıran , AK Parti Tokat eski Milletvekili Dilek Yüksel, AK Parti Trabzon eski milletvekili Safiye Seymenoğlu ise adaylık başvurusu yapmadı. Fotoğraftaki bir diğer eski AK Parti'li milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'den arandığını öğrenince yurtdışına kaçmıştı.

AK Parti'de yeniden aday olmayacak isimler belli olduAK Parti'de yeniden aday olmayacak isimler belli oldu

 

 

Sözcü