HDP heyeti Kandil'den döndü

HDP heyeti Kandil'den döndü

KCK yetkilileriyle görüşen HDP heyeti, Öcalan hakkında açıklamalarda bulundu.

Kandil'den dönen HDP heyeti çözüm süreciyle ilgili "Öcalan'ın sunduğu müzakere taslağı ve takvimlendirme esas alınıyor" dedi.

Kandil'den dönen HDP heyetinin yaptığı açıklamada " KCK yetkilileri, toplantıda; çözüm süreciyle ilgili Öcalan'ın sunduğu müzakere taslağı ve takvimlendirmeyi esas aldıklarını, hareketin tüm birimlerinin bu doğrultuda önemli bir yoğunlaşma içerisinde oldukları bilgisini heyetimize aktarmıştır" denildi.

"ÇÖZÜM SÜRECİYLE İLGİLİ ÖCALAN'IN SUNDUĞU MÜZAKERE ESASTIR"

HDP heyetinin yaptığı açıklama şöyle:

Heyetimiz, 22 Ocak 2015 tarihinde Kandil'de KCK yetkilileri ile 7 saat süren bir toplantı gerçekleştirmiştir. Toplantıda; çözüm süreci, Kobanê ve Şengal başta olmak üzereKürdistan, Türkiye ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ana gündem olarak değerlendirilmiştir. KCK yetkilileri, toplantıda; çözüm süreciyle ilgili Öcalan'ın sunduğumüzakere taslağı ve takvimlendirmeyi esas aldıklarını, hareketin tüm birimlerinin bu doğrultuda önemli bir yoğunlaşma içerisinde oldukları bilgisini heyetimize aktarmıştır.

"AKP HÜKÜMETİ SÜRECE CİDDİ YAKLAŞMIYOR"

Ancak KCK yetkilileri, AKP Hükümetinin hala müzakere sürecine ciddi yaklaşmadığı ve süreci kalıcı çözüme götürecek takvimlendirmeyi aşındırma tutumunun devam ettiğini ifade etmiştir. Bu durumu aşmak için, zaman kaybetmeksizin sürecin hızlandırılması, süreci zorlayan uygulamalardan AKP Hükümetinin vazgeçmesi gerektiği belirtilmiştir.