HDP'li vekillerden şok tepki ! Terkettiler...

HDP'li vekillerden şok tepki ! Terkettiler...

HDP milletvekilleri, dokunulmazlık teklifinin görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu'nu terk etti.

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü TBMM Meclis Anayasa Komisyonu’nda AK Partili ve HDP'li milletvekilleri arasında yine kavga çıktı. AK Parti ve HDP'li milletvekillileri uçan tekme ve yumrukla kavga etti. Kavgada bazı vekiller yaralandı. Gündemi sarsan kavgadan sonra HDP milletvekilleri, dokunulmazlık teklifinin görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu'nu terk etti. 

Anayasa Komisyonu’ndaki dokunulmazlık görüşmesine HDP’lilerin “çekilme kararı” damgasını vurdu. Komisyon görüşmesinde son söz alarak bir konuşma yapan HDP Mardin Milletvekili Sancar, “Biz sözümüzü söyledik, bundan sonra bu sahne bir tiyatroya dönüşmüştür. Bunun bir parçası olmayacağız. Sizler tarihin bilincinde mahkum olacaksınız” diyerek, komisyondan çekilme kararı aldıklarını açıkladı.

1-20160503064912.jpg

Komisyondan çekilme kararını açıklayan Sancar, şöyle konuştu:

“Tarih halklar, değerlendirecek. Biz ne anlatmak istedik, neden buradayız. Bizim herhangi bir korkumuz yok. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Bizim kaybedeceğimiz tek şey bu toplumun barış ve demokrasi umududur. Hiç bir şey kaybetmeyeceğiz. Bizim buradan çıkacak bir kararla cezaevlerine atılmamız, bizim için şeref madalyasıdır. Bu kadar büyük haksızlığa barış ve demokrasi için direndik. Ama siz fiziksel olarak ortamı en rezil hale getirdiniz. Saldırıların hepsi kayıttadır. Kim ne yaptı hepsi görülecektir. Bizim burada sözümüzün etkili bir şekilde çıkmasını engellendiniz. Aceleniz ne diye sorduk ama yanıt vermediniz. Biz biliyoruz, talimat geldi acele geçiriyorsunuz. Biz sözümüzü söyledik, bundan sonra bu sahne bir tiyatroya dönüşmüştür. Bunun bir parçası olmayacağız. Sizler tarihin bilincinde mahkum olacaksınız."

KÜRTÇE MARŞ OKUDULAR

Açıklamaların ardından HDP’liler komisyon salonunda ayrıldı. Vekiller meclis içerisinde Kürtçe marş okuyarak, HDP grubuna geçti.

HDP'li vekiller, bina dışında da protestosunu sürdürdü.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de pencereyi açarak HDP’lilerin arkalarından “Kahrolsun PKK, ırkçı faşistler” diye tempo tuttu.