İYİ Parti'de kurultay tarihi belli oldu

İYİ Parti'de kurultay tarihi belli oldu
Güncelleme:

Yerel seçim sonrasında kurultay kararı alan İYİ Parti'de tarih netleşti. Partide 27 Nisan'da Olağanüstü Seçimli Kurultay yapılacak.

Geçen seneki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından peş peşe istifaların yaşandığı, 31 Mart yerel seçimlerinde de beklediği sonucu elde edemeyen ve genel başkan Meral Akşener'e istifa çağrıları yapılan İYİ Parti'de Başkanlık Divanı toplantısı, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında genel merkezde gerçekleşti. Akşener, toplantıda milletvekilleriyle bir araya geldi.

Kurultay 27 Nisan'da

Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre; toplantıda, 27 Nisan 2024 tarihinde seçimli olağanüstü kongrenin toplanması kararlaştırıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin düzenlediği basın toplantısında 'Sandıklardan çıkan mesajı duymak hepimizin görevidir. İYİ Parti olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Her zaman yaptığımız gibi, seçim sonuçlarına ilişkin muhasebelerimizi ve özeleştirilerimizi yapacağız. Nitekim, tam da bu sebeple; en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız' ifadelerini kullanmıştı.