''Kılıçdaroğlu bir Amerikan projesidir''

''Kılıçdaroğlu bir Amerikan projesidir''

CHP'de Kılıçdaroğlu devri bitiyor mu ? Dersim'le başlayan tepkilerin sonu nereye gidecek ?

CHP'nin eski genel başkan yardımcısı Onur Öymen, Kılıçdaroğlu'nun gelişini ABD'nin desteklediğini iddia etti. Takvim gazetesinin haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP lideri olması 2 yıl önce ABD raporlarında yer alıyordu. Bu iddialara CHP'nin eski genel başkan yardımcısı Onur Öymen'de destek verdi.

RAPOR BANA DA ULAŞTI

CHP'nin eski genel başkan yardımcısı Onur Öymen, Baykal'ın gidişi ve Kılıçdaroğlu'nun gelişinin "ABD destekli bir operasyon" olduğu yönünde belgeler bulunduğunu söyledi. Öymen, "Bu rapor 2009 yılı başlarında bana da ulaştı" dedi:

RAPORU CORNELL BIRAKTI

- Raporun altında imzası bulunan Svante E. Cornell bizzat ziyaretime geldi. Türkiye ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Giderken de bu raporu bıraktı. Cornell'in ayrılmasının ardından raporu incelediğini belirten Öymen, ardından Baykal ve Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü anlattı:

BAYKAL HAYALİ BİR ÇALIŞMA DEDİ

- Rapordaki kendisi ile ilgili bölümleri Baykal'a gösterdim. O günlerde raporda yer alanlar Baykal'a hayali bir çalışma gibi göründü. Rapordan Kılıçdaroğlu'na da bahsettim. Hakkında yazılanları aktardım. Tepki vermedi ve önemsemez gibi davrandı. Baykal'ın "hayali bir çalışma" olarak gördüğü, Kılıçdaroğlu'nun ise"önemsemediği" rapordaki öngörüler, 1,5 yıl sonra aynen gerçekleşti!

BAYKAL İSTİFA ETTİRİLECEK YERİNE KILIÇDAROĞLU GELECEK

Onur Öymen, ABD derin devletine yakın Slikroad Enstitüsü'nün 2008 yılında hazırladığı ve içinde "Baykal istifa ettirilecek, yerine Kılıçdaroğlu gelecek" ifadesinin yer aldığı raporun, diğer belgelerle birleşince daha fazla anlam kazandığı görüşünde... Öymen, "Sadece bu kadar değil ki" dedi... WikiLeaks belgelerinde de benzer ifadelerin bulunduğunu söyledi. İki önemli belgeyi daha gündeme getirdi:

1) Dönemin ABD Büyükelçisi'nin Washington'a yazdığı yazı.

BAYKAL GİTMELİDİR

2) ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Ankara'ya gönderdiği resmi yazı. Öymen'in birer kopyalarını da verdiği belgelerden birincisinde, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, "Baykal gitmelidir" anlamına gelen bir yazıyı Washington'a gönderiyor: "Erdoğan'ın iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'ne karşı daha prezantabl bir muhalefet lideri oluşturmak, ordu ve adli baskıdan daha etkili bir silah olacaktır. Kendi partisinden yüzde 70'i ona karşı olmasına rağmen Baykal'a oy veriyor. Baykal'ın yakınları haricinde herkes, değişime ihtiyaç duyulduğu fikrine katılıyor." Diğer belgede ise, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ankara Büyükelçiliği'ne gönderdiği resmi yazıda, "Baykal yerine Kılıçdaroğlu olur mu?" sorusuna cevap arıyor.

Onur Öymen'in yorumu:

6 BİN TELGRAF CHP İLE İLGİLİ

- Bunlar basit ve hafife alınacak olaylar değil. ABD tarafından CHP'nin başından Baykal'ın gitmesinin istendiği açık ve net olarak ortada. Öymen, WikiLeaks belgelerinden yola çıkarak, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden Washington'a 26 bin telgraf çekildiğini ve bunun 6 bininin CHP ile ilgili olduğunu da hatırlatıyor:

"Bu yazışmalar incelendiğinde, ABD'nin o dönem CHP'nin başında bulunan kadrodan rahatsız olduğu açıkça ortaya çıkıyor."

Öymen, ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nın ardından, benzer bir operasyonu Japonya'daki Sosyalist Parti'ye de yaptığını söylüyor:

KİŞİSEL BİR OLAY DEĞİL

- Japon sosyalistlere baskılar uygulamış, onlardan da söylemlerini ve yönetimlerini değiştirmelerini istemişler. O dönemde Japon Parlamentosu'nda sosyalistlerin 146 milletvekilleri varmış. Yapılan operasyonlardan sonra Japon Parlamentosu'nda sadece 6 milletvekilleri kalmış. Öymen, Deniz Baykal'ın CHP'nin başından gitmesinin "kişisel bir olay olmadığını" savunuyor:

- Kılıçdaroğlu ile birlikte, CHP neredeyse reddi miras yapan bir yapı haline geldi. - Partinin bütün politikaları değişti. - CHP'deki Cumhuriyetçi kadrolar tasfiye edildi. Ve ekliyor:

- Bunun üzerine gitmek lazım!

BİZ SORUYORUZ VE CEVAP BEKLİYORUZ

** CHP içindeki "Dersim Tartışmaları" ise sürüyor... Geçen yazımda cevap gelmediği için CHP'ye soru sormaktan vazgeçtiğimi belirtmiştim. Dün CHP örgütlerinden arayanlar, "Sen sorma, biz soruyor ve cevap bekliyoruz" dediler:

- Dersim tartışmasını başlatan Hüseyin Aygün, Kılıçdaroğlu'nun teyzesinin oğlu mudur? ABD'nin Adana konsolosu ile kaç defa bir araya gelmiştir? Neler konuşmuştur?