Kılıçdaroğlu’ndan kurultay rakibine destek

Kılıçdaroğlu’ndan kurultay rakibine destek
Güncelleme:

CHP'nin Temmuz ayının sonunda yapılması planlanan 37. Olağan Kurultayı’nı yazan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Kılıçdaroğlu’nun aday olmak isteyen Aytuğ Atıcı’ya imza toplaması konusunda destek olunması talimatını verdiğini söyledi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP’nin 25-26 Temmuz’da yapılması planlanan 37. Olağan Kurultayı’nı yazdı.Sarıkaya, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı dışında rakip çıkmadığını hatırlatarak “Kılıçdaroğlu, delege desteğine ulaşması için Atıcı’ya arkadaşlarının destek olmasını istemiş; yarışa tek başına girmeyi arzu etmemiş” ifadelerini kullandı.

Sarıkaya’nın “CHP Kurultayı…” başlıklı yazısındaki ilgili bölüm şöyle:
Uzun süre hangi başlığı atsam diye düşündüm, sonunda yukarıdaki başlığın en doğrusu olacağına kanaat getirdim…Çünkü CHP ve kurultay kelimelerinin yan yana gelmesi Türkiye’deki sosyal demokrat siyaseti özetlemek için yeterli…Gelecekte olacaklara işaret etmenin yanında, değişim, mücadele, çekişme, kavga; aklınıza ne gelirse hepsi var…

Peki, CHP’nin Covid-19 salgını dolayısıyla 25-26 Temmuz’a ötelediği 37. Olağan Kurultayı’nın geçmişten farkı olmayacak mı?

Öncelikle koronavirüs salgını dolayısıyla spor salonu yerine Bilkent Odeon açık hava amfisinde gerçekleşecek.Sandıkların çimenlerin üzerine kurulması hedeflendiği Kurultay’da izleyici alınmama kararı devam ediyor.

Asliye Ceza Mahkemesi’ne Kurultay’ın yapılacağı amfinin 900 kişi kapasiteli olduğu, oysa bin 370 delege ve 400 de onur üyesi eklendiğinde iki katına ulaşan kişiyi alamayacağı öne sürülerek ötelenmesi başvurusu yapılmış olsa da Genel Merkez gerçekleştirmekte kararlı…Dolayısıyla izleyicisi olmayınca gerilimi de düşeceğinden, tarihinin en sakin CHP Kurultayı’na tanıklık edileceği söylenebilir.

RAKİBE DESTEK VERİN

Adaylık konusuna gelince…CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu düne kadar 2011’den bu yana yapılan kurultayların en güçlü adayı…Kendisine şu ana kadar eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı dışında rakip çıkmadı.

Atıcı’nın aday olabilmesi için de delegenin %5’inin destek imzasını alması gerekiyor ki, 69 delege demek…Kılıçdaroğlu, delege desteğine ulaşması için Atıcı’ya arkadaşlarının destek olmasını istemiş; yarışa tek başına girmeyi arzu etmemiş…Kılıçdaroğlu’nun, Kurultay konuşma metni üzerinde de çalışma başlamış.

MANİFESTO OLACAK

Bir süre önce Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği demeçte 16 maddelik “Buhrandan Çıkış” önerisi sıralamıştı.Konuşmanın bu temel üzerine oturacağı, geleceğe ilişkin yol haritasının çizilip, manifesto niteliğinde söylemde bulunacağını belirttiler.Parti Meclisi olarak bilinen en üst yönetim organına girecekler konusuna gelince…

Kılıçdaroğlu daha önce 52 kişilik PM için 104 isim yazmış ve tercihi delegeye bırakmıştı; buna karşın bir de anahtar liste çıkarmıştı.Bu kez aynı yola gitmesi beklenmiyor.

Yakın çevresine göre Kılıçdaroğlu, Merkez Yürütme Kurulu’nu da içinden çıkaracak PM’nin dinamik, seçim odaklı, müstakbel ittifaka yakın isimlere yönelmesi…

 

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamı için...