Mustafa Kamalak'tan Fethullah Gülen itirafı

Mustafa Kamalak'tan Fethullah Gülen itirafı

Saadet Partisi'nin lideri Mustafa Kamalak, Fethullah Gülen ile ilgili yanıldığını itiraf etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, FETÖ'nin elebaşı Fethullah Gülen hakkındaki açıklamalarıyla ilgili "Yanılmışım" dedi.

Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan'la Fethullah Gülen arasında yaşanan gerilimin aksine Kamalak, 2 yıl önce Fethullah Gülen hakkında "Fethullah hocanın silahlı terör örgütünün lideri olduğuna inanıyor musunuz" diye konuşmuştu.

FETHULLAH GÜLEN'E ARİSTO BENZETMESİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, geçtiğimiz sene de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding şirketlerine yönelik düzenlenen operasyonla ilgili sert açıklamalarda bulunmuştu.

Kamalak, operasyon sırasında Fethullah Gülen'in durumuyla ilgili "Aristo, idamla yargılanıyor ve idama mahkum ediliyor. Dostları kaçırmak istiyor, o 'hayır' diyor. 'Ülkenin hukukundan kaçmam' diyor. Gözyaşı döküyor, sevenleri, eşi, dostu, arkadaşları. Aristo, neden ağladıklarını soruyor, onlar da 'Efendim, haksız yere idam ediliyorsunuz da ona ağlıyoruz' dediklerinde o tebessüm ediyor, diyor ki 'Ben bu idamı haketsem daha mı iyi olurdu?' Dolayısıyla Türkiyemize yazık oluyor, iddia büyük, operasyon büyük, adalet herkese lazım." demişti.