Rümeysa Kadak Erdoğan'ın dikkatini böyle çekmiş

Rümeysa Kadak Erdoğan'ın dikkatini böyle çekmiş
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genel Başkan seçildiği AK Prti kongresinde MKYK üyesi olan 20 yaşındaki Rümeysa Kadak, Erdoğan'ın dikkatini bir törende çekmiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı’na tekrar seçildiği AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi’nde oluşturulan yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesindeki gençleşme dikkat çekti.

Yaş ortalaması 47’ye inen MKYK’nın en genç isimlerinin ikisi de 20’li yaşlarına yeni giren üniversite öğrencileri Yasemin Atasever ile Rumeysa Kadak…

Star gazetesinden Şerife Güzel'in haberine göre Yasemin Atasever, bölüm birinciliğini kimseye kaptırmayan, takı tasarlayıp keman çalan, origami (kağıt katlama sanatı) ve fotoğraf ile ilgilenen, gençlik teşkilatında görev aldığı KADEM’in “Kapsamlı Ülke Analizi Paneli”nde, “Latin Amerika’da medya, eğitim, hukuk, siyaset ve ekonomi”yi tartışan bir isim.

AK Parti'nin yeni MKYK listesiAK Parti'nin yeni MKYK listesi

Rumeysa Kadak ise Meridyen Derneği’nin “münazara” ekibinden. Aynı zamanda üniversitede öğrenci konseyinde başkan yardımcılığı yapan Kadak’ın, 7 Mayıs’ta Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan “İstanbul Meridyen Open ‘17 Uluslararası Münazara Turnuvası”nın ödül töreni sırasındaki performansıyla Erdoğan’ın dikkatini çektiği ve MKYK listesine alındığı öğrenildi. MKYK’da en yaşlı isimler ise, 1952 doğumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile yönetime yeni giren Mehmet Emin Yılmaz. 

İşte AK Parti MKYK'sında liste dışında kalan isimlerİşte AK Parti MKYK'sında liste dışında kalan isimler

GENÇLEŞME SÜRECEK

AK Parti kadrolarında MKYK üyeliklerinde başlayan değişim ve gençleşme, önümüzdeki dönemde diğer kademelere de yansıyacak. Böylece Erdoğan, partisini 2019 seçimlerine “gençleşip yenilenerek” hazırlamış olacak. 

Star