Yerel seçimler için Cumhur İttifakı'na dışarıdan ilk destek

Yerel seçimler için Cumhur İttifakı'na dışarıdan ilk destek
Güncelleme:

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini açıkladı. Aksakal, AK Parti ve DSP kurmaylarının önümüzdeki günlerde görüşeceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Cumhur İttifakı’na destek veren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal yerel seçimlere yönelik açıklamalarda bulundu. AA muhabirine konuşan Aksakal, Aksakal, 31 Mart 2024 seçimlerinin bugüne kadar olan yerel seçimlerden biraz daha farklı bir özellik taşıdığına dikkati çekerek, “Zira 14-28 Mayıs’ta yapılan Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimleri ile toplumsal yaklaşım, Cumhuriyet’imizin 100. yılıyla örtüşen bir anlayışa evrilerek Cumhur İttifakı öncülüğünde kuruluş değerlerimizin konsolide edilmesini sağladı” ifadesini kullandı.

Aksakal, şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi bu yerel seçimlerle birlikte daha da kalıcı ve daha da güçlü olabilmesi için yerel seçimlerin de Cumhur İttifakı bileşenleri ile kazanılması ve artık bundan böyle siyasetin iktidar kanadının da ana muhalefet kanadının da Cumhur İttifakı yapısından çıkması sağlanmalıdır. Bu kapsamda olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanı’mızla bir görüşme gerçekleştirdik, AK Parti ve DSP kurmaylarının görüşmeleri önümüzdeki günlerde başlayacak. 1392 seçim çevresinde Cumhur İttifakı adaylarının kazanması üzerine kurgulanacak süreçte elbette öncelik partilerin değil ittifakın başarısı esas olacaktır.”