Prof. Dr. Ahmet Ercan: ''Hiçbir yerde olmasa bile buralarda deprem olur''

Prof. Dr. Ahmet Ercan: ''Hiçbir yerde olmasa bile buralarda deprem olur''
Güncelleme:

Geçen yıl meydana gelen asrın felaketinin ardından Türkiye 1 yıldır irili ufaklı olsa da neredeyse her gün aralıksız depremlerle sarsılırken, ünlü yerbilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan "Hiç bir yerde deprem olmasa bile buralarda olur" diyerek Türkiye'nin en riskli noktalarını tek tek açıkladı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 60 bine yakın canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar devam ederken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yedi bölgeye dikkat çekerek "Türkiye’de hiç bir yerde deprem olmasa bile buralarda olur" dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ercan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’de hiçbir yerde deprem olmasa, Karlıova-Bingöl, Erzincan, Denizli, Sakarya Çukuru, Midilli Üçgeni, Teke Burnu, Göller Bölgesinde olur."

'ER YA DA GEÇ OLACAK'

Ercan, geçen günlerde meydana gelen Sivas ve Adıyaman'daki depremlerin ardından Doğu Anadolu Fayı hattına dikkat çeken deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan "Anadolu ülke boyutunda yaygın gerilmeyi Adıyaman M4,0, Bitlis-Zağros bindirmesi ile Sivas-Gürün'de M4,5, Kuzey Anadolu Kırığı (KAK) üzerinde, sürdürüyor. Gerginliğin yer direcini yendiği konumda er ya da geç deprem olacak" demişti.

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...