Prof. Dr. Naci Görür Çorum'daki 4,2'lik depremin ardından uyardı

Prof. Dr. Naci Görür Çorum'daki 4,2'lik depremin ardından uyardı
Güncelleme:

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Çorum’da meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Görür, “KAF bu yörelerde enerjisini yitirdiği için yan kollarla etkili olmaya çalışıyor” dedi.

Türkiye yeni güne Çorum'un Mecitözü ilçesinde saat 00.43'te meydana gelen 4,2 büyüklüğünde deprem ile uyanmıştı.

AFAD'tan yapılan açıklamada depremin 16,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtilmişti.

Depremin ardından paniğe kapılan bazı vatandaşlar sokağa indi. Ayrıca bazı vatandaşların da akaryakıt istasyonlarına sığındığı görüldü.

Vali Dağlı'dan deprem açıklaması

Çorum’un Mecitözü ilçesinde meydana gelen depremin ardından bir açıklama yapan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, merkez ve ilçelerde olumsuz bir durumun olmadığını açıkladı.

Bu gece saat 00.34 sıralarında Mecitözü-Ağcakoyun merkezli 4.2 şiddetinde deprem meydana geldiğini hatırlatan Vali Zülkif Dağlı, "Yaşanan depremle alakalı il merkezi ve ilçelerimizde an itibariyle bir olumsuzluk olmayıp, can ve mal kaybı meydana gelmemiştir. Konu ilgili kurumlarımızca takip edilmektedir"

Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi

Prof. Dr. Naci Görür, Çorum’daki depremden sonra yaptığı açıklamada Kuzey Anadolu Fayı’na (KAF) dikkat çekti.

Bu fay hattının enerjisini yitirdiği için yan kollardan etkili olmaya çalıştığını anlatan Görür, X’ten şunları yazdı: “Arkadaşlar, Ağcakoyun-Mecitözü/ Çorum’da 4,3 deprem oldu. Bu sığ deprem KAF’a bağlı, Taşova-Çorum Fay zonu içerisinde. KAF bu yörelerde enerjisini yitirdiği için yan kollarla etkili olmaya çalışıyor. Sevgiyle.”

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...