"Yargı önünde hesap verecekler"

"Yargı önünde hesap verecekler"

Yargıtay Başkanlar Kurulu, darbe girişimi yapanlar hakkında açıklama yaptı.

Yargıtay Başkanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamada "İhanet içinde olanlar hukuk devleti  kuralları içinde en kısa sürede yargı önünde hesap vereceklerdir" denildi.

Yargıtay Başkanlar Kurulu'ndan darbge girişimi ile ilgili açıklama yapıldı . Açıklamada,"Her ne şekilde  olursa olsun, kim ya da kimler tarafından işlenirse işlensin, 'Anayasal düzeni  cebir ve şiddet kullanarak değiştirmeye teşebbüs etmek' yasalarımızda en ağır  yaptırımı gerektiren suçlardan olup bu nevi ihanet içinde olanlar hukuk devleti  kuralları içinde en kısa sürede yargı önünde hesap vereceklerdir" denildi.  

Yargıtay Başkanlar Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı  Kuvvetleri içinde terör örgütü mensubu bir grubun ülkenin birliği ve bütünlüğü  ile milli iradeye ve demokrasiye karşı gerçekleştirdiği alçak kalkışmanın,  kahraman milletin ve sağduyu sahibi güvenlik güçlerinin sarsılmaz iradesiyle  bertaraf edildiği belirtildi.

Hainlerin ve menfurların amaçlarına ulaşamadığı, asla da  ulaşamayacaklarının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:   "Gün, yarınlarımıza sahip çıkmak için birlik ve beraberlik içinde  hareket etme günüdür. Halkımızın gösterdiği kararlı iradeye kimse karşı  koyamayacaktır. Her ne şekilde olursa olsun, kim ya da kimler tarafından  işlenirse işlensin, 'Anayasal düzeni cebir ve şiddet kullanarak değiştirmeye  teşebbüs etmek', yasalarımızda en ağır yaptırımı gerektiren suçlardan olup, bu  nevi ihanet içinde olanlar hukuk devleti kuralları içerisinde en kısa sürede  yargı önünde hesap vereceklerdir."

 Açıklamada, "Bu tür yasa dışı oluşumda yer alan ve bu işe  kalkışanların unvanı, makamı ve sıfatları ne olursa olsun, devlet kurumları  içinden sökülüp atılmaları için kararlı davranılacaktır. Devletimizin ve  milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün korunması, demokratik düzenin ve hukukun  üstünlüğünün hakim kılınması yolunda Yargıtay Başkanlar Kurulu olarak üzerimize  düşen her türlü yasal görev tereddütsüz yerine getirilecektir." ifadelerine yer  verildi.