Sahibinden.com 2015 Yılı Vasıta Verilerini Açıkladı

Sahibinden.com 2015 Yılı Vasıta Verilerini Açıkladı

İSTANBUL (AA) - sahibinden.com'un 2015 yılına ilişkin sahibindex vasıta verileri, geçen yıl en çok beyaz renkli ve manuel vites otomobillerin tercih edildiğini...

İSTANBUL (AA) - sahibinden.com'un 2015 yılına ilişkin sahibindex vasıta verileri, geçen yıl en çok beyaz renkli ve manuel vites otomobillerin tercih edildiğini ortaya koydu.
sahibinden.com tarafından yapılan açıklamaya göre, 2015 yılı sahibindex vasıta verileri açıklandı.
Buna göre, geçen yıl 1 Ocak-31 Aralık 2015 tarihleri arasında Türkiye genelinde sahibinden.com üzerinden verilen vasıta ilanlarının yüzde 67'sini otomobil ilanları oluşturdu. Otomobil ilanlarını, yüzde 11'le Minivan-Van-Panelvan, yüzde 7'yle de ticari araçlar izledi.
Geçen yıl en çok vasıta satışının gerçekleştiği iller ise İstanbul, Ankara ve İzmir şeklinde sıralandı. En çok vasıta ilanı veren illerde de sıralama değişmedi.
İstanbul'da vasıtalar ortalama 29 bin 750 liradan satılırken, Ankara'da ortalama 25 bin 750 lira, İzmir'de ise ortalama 23 bin liradan alıcı buldu.
Geçen yıl otomobil tercihlerinde en çok 2012 model, beyaz renkli, benzinli ve LPG’li araçlar ön plana çıktı. Vites tercihinde yüzde 75'le manuel, kasa tipi tercihinde de yüzde 54'le Sedan kasa ilk sırada yer aldı.