Sahte evrakla 20 milyonluk vurguna noterde suçüstü

Sahte evrakla 20 milyonluk vurguna noterde suçüstü
Güncelleme:

İstanbul Bahçelievler'de sahte evrakla bir kadına ait 20 milyon liralık 2 arsayı satmaya çalışan emlakçı, noterde görevlilerin dikkati sayesinde yakalandı.

Olay, 17 Ağustos Perşembe günü Siyavuşpaşa Mahallesi’ndeki bir noterde meydana geldi. Elindeki sahte evraklarla notere gelen emlakçı U. K., E. G.’nin üzerine kayıtlı olan yaklaşık 20 milyon değerindeki 2 arsayı E.A.'ya satacağını söyledi. Evrakları inceleyen Bahçelievler Tapu Müdürü, E.G.’nin üzerine kayıtlı olan mülklerin satış yetkisinin A.A.’ya vekaleten verildiğini ancak A. A.’nın da daha sonra satış yetkisini bir avukata vekaleten verdiğini gördü. Evrakların sahte olabileceğinden şüphelenen tapu müdürü, A. A.’nın satış için avukata vekalet verdiği Bakırköy’deki noteri aradı. Buradan istediği cevapları alamayan tapu müdürü bunun üzerine 2013 yılında ilk vekaletin gerçekleştiği il olan Denizli Tapu Müdürlüğü’nü aradı. Buradan evrakların sahte olabileceğine dair bilgi alan tapu müdürü, önce satışı gerçekleştirmek isteyen emlakçıya randevu verdi. Tapğu müdürü sahtecilikle ilgili Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerini de bilgilendirdi.

İLK OLARAK 2013 YILINDA DENİZLİ'DE SAHTE VEKALET HAZIRLANMIŞ

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, satış için yanındaki vekalet sahibi avukat ile arsaları almak isteyen E.A. ve tapu müdürlüğüne gelen emlakçı U.K.’yi gözaltına aldı. Konuyla ilgili inceleme yapan Bahçelievler Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Kocasinan mahallesinde E.G. üzerine kayıtlı 2 ayrı arsanın satışı için 2013 yılında Denizli’de sahte kimlik ve evraklarla vekalet hazırlandığı, bu vekaletin A.A.’ya verildiği ancak A.A.’nın da sahte vekalet ile satış yetkisini bir avukata devrettiği tespit edildi.  Mülklerin satışı için şüphelilerin E.A. ile anlaştığı, satışı emlakçı U.K.’nin yapacağı, U.K.'nin satıştan elde edilen paradan komisyonunu aldıktan sonra parayı Bağcılar’da kendisini bekleyen K.Ç. ve A.B.’ye ulaştıracağı ortaya çıktı. Ekipler suçüstü yakaladıkları U.K.’nin ardından K.Ç. ve A.B.’yi de Bağcılar’da parayı almak için gittikleri adreste yakaladı. Ekipler sahte evraklarla satış vekaleti verilen A.A.’yı ise olaydan 1 gün sonra Bakırköy’de bir noterde gözaltına aldı. 

2 KİŞİ TUTUKLANDI 

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçlarından adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden K.Ç. ve A.A adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken U.K. ve A.B. tutuklandı. 

DHA