Şoke eden açıklama: ''İlaçlar bulunamıyor, hasta ölümleri yaşanabilir''

Şoke eden açıklama: ''İlaçlar bulunamıyor, hasta ölümleri yaşanabilir''
Güncelleme:

Eczanelerde çok önemli hastalıklarda kullanılanlar da dahil yaklaşık 500 ilaç bulunmuyor. İstanbul Eczacı Odası Başkanı Sarıalioğlu, "Hastanın üç kutu ilaç alması gerekirken, bulabilirsek bir kutu ile yollayıp 'İdare et' diyoruz." dedi.

Piyasada ilaç bulma konusunda yaşanan sorun bazı hastalar açısından tehlike oluşturmaya başladı. İstanbul Eczacı Odası Başkanı Z. Cenap Sarıalioğlu, "Temel neden reel döviz kuruyla, Sağlık Bakanlığı tarafından ilaç için belirlenen döviz kuru arasındaki makasın çok açılmış olması." dedi.

Hürriyet gazetesinden Mesude Ersan'ın haberine göre ağrı kesiciden tansiyon ve diyabet ilacına kadar ilaca erişimde ciddi sorun olduğunu vurgulayan Sarıalioğlu şöyle devam etti: “Bugün maalesef yaklaşık 500 kalem ilaç piyasada yok. Hastalarımız da ciddi sıkıntı içinde. Hastalara üzülüyor, çok ciddi sıkıntıları olabileceğini biliyoruz çünkü. Depoları arıyoruz, onlarda olmadığını öğrenince diğer eczacı arkadaşlarımıza soruyoruz. Üç kutu ilaç alması gerekirken, bulabilirsek bir kutuyla yollayıp, ‘İdare et’ diyoruz. Sorun acil çözülmeli. Geri dönülmez olaylara, hasta kayıplarına yol açabilir. Türkiyenin her yerinde sıkıntı var.”

Bunun adı vicdansızlık ! ''Yok'' denilen ilaç depoda çıktıBunun adı vicdansızlık ! ''Yok'' denilen ilaç depoda çıktı

Vicdansızlar ! Domates, soğan derken şimdi de ilaçları stoklamışlarVicdansızlar ! Domates, soğan derken şimdi de ilaçları stoklamışlar

İlaçta büyük kriz ! Sakın bu tarihten önce hastalanmayınİlaçta büyük kriz ! Sakın bu tarihten önce hastalanmayın

Sahte ilaca mobil uygulamayla önlemSahte ilaca mobil uygulamayla önlem

Kanser ilaçlarında öncelik maliyet itirafıKanser ilaçlarında öncelik maliyet itirafı

Hürriyet