Şükrü Sina Gürel'den Ecevit ile ilgili şok bir iddia

Şükrü Sina Gürel'den Ecevit ile ilgili şok bir iddia

DSP'li eski bakan Şükrü Sina Gürel, Bülent Ecevit ile arasında geçen bir diyaloğu gündeme getirdi.

Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in Fetullah Gülen'e yakın olduğu iddiaları sık sık gündemde. Ecevit hükümetinde bakanlık yapan Şükrü Sina Gürel bu konuda tanık olduğu bir konuşmayı aktardı. 

gazeteduvar.com.tr’den Özlem Akarsu Çelik’in haberine göre, 55’inci hükümetin (ANASOL-D) Devlet Bakanı, Ecevit Hükümeti’nin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, “Ecevit’in basında da yer alan cemaat okullarını takdir ettiği beyanının dışında bu iddiayı doğrulayacak bir tanıklığım yok. MGK’ya da katılıyordum. O zaman askerlerin de bu işten ciddi rahatsızlıkları vardı. Yurtdışındaki Türkler’den sorumlu bakanlığımda da dışişleri bakanlığım döneminde de bu okulları ziyaret etmedim. Bu okulların desteklenmesi genelgesi Abdullah Gül’ün döneminde çıkarıldı” diye konuştu.

“DSP’nin bölünmesinde cemaatin rolü var”

“DSP’nin iktidara gelmesinde Gülen’in bir rolü oldu mu bilmiyorum ama bölünmesinde oldu. Bir başka kolla beraber bize bakan olarak Amerika’dan gelen biri vardı” diyen Gürel, Kemal Derviş’e ve İsmail Cem’e dikkat çekti.

“Ecevit’le ters düştüğüm olaylardan biri ‘iyi tarikat-kötü tarikat’ kabulüydü. Parti içinde birkaç isim vardı, Afyon milletvekili Gaffar Yakın mesela. Sonradan İsmail Cem onunla ayrı parti (YTP) kurmaya kadar gitti. Fethullah Gülen, Vatikan’ı ziyaretine, büyükelçinin arabasıyla gitmişti, Dışişleri Bakanı İsmail Cem’di. Gülen’le ilgili esprili bir anımız var. Uluslararası bir yemekte Patrik Bartholomeos ile masada yan yana düşmüştük. Sonrasında Ecevit’e, Patrik Hazretlerinin size selamı var dedim. ‘Patrik beni çok sever çünkü ikimiz de Fethullahçıyız’ demişti gülerek”.