Tbesf, Rio'da 7 Madalyanın Üstüne Çıkmayı Hedefliyor

Tbesf, Rio'da 7 Madalyanın Üstüne Çıkmayı Hedefliyor

- Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Uztürk:"2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda federasyon olarak 42 sporcuyla katılıp, 7 madalya kazanmıştık. Rio'da amacımız bu katılım ve madalya sayısının üstüne çıkabilmek"- "Kota sayılarına ve geçmi


KONYA (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Arif Ümit Uztürk, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda federasyon olarak 42 sporcuyla katılıp, 7 madalya kazandıklarını, 2016 Rio'da bu katılım ve madalya sayısının üstüne çıkabilmeyi hedeflediklerini söyledi.

Uztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak 18 spor dalında faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

Göreve geldikleri günden bu yana 65 milli takımı kotalı müsabakalara gönderdiklerini dile getiren Uztürk, "Bu durum hiçbir federasyonumuzun kolay kolay üstesinden gelebileceği bir organizasyon yükü değil. Elbette hem mali güç, hem idari, hem de sportif organizasyon çok önemli. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü bize büyük destek sağlıyor. Bu açıdan onlara teşekkür ediyorum. Onların desteği olmadan bu başarıları elde etmemiz mümkün değil." diye konuştu.

Amaçlarının sadece kotalı sporcu sayısı artırmak olmadığını vurgulayan Uztürk, şunları kaydetti:

"Organizasyonlarda öncelikle yarışabilme hakkını elde etmemiz lazım. 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda federasyon olarak 42 sporcuyla katılıp, 7 madalya kazanmıştık. Rio'da amacımız bu katılım ve madalya sayısının üstüne çıkabilmek. Şimdi bunun mücadelesini veriyoruz. Şu an da 41 sporcumuz yarışma hakkı kazandı. Yüzme, atletizm, eskrim, tenis ve okçuluk branşımızda kota mücadelesi devam ediyor. İnşallah sayımız artacaktır."


- "Diğer ülkelerden öndeyiz"


Federasyon olarak çok önemli işlere imza attıklarına dikkati çeken Uztürk, "Kota sayıları ve geçmişte alınan paralimpik madalya sayısına bakıldığı zaman diğer ülkelerden kesinlikle öndeyiz. Şu anda hem olimpik hem de paralimpik branşlarda en fazla sporcuyla katılan federasyonuz. Bence bu çok önemli." ifadelerini kullandı.

Arif Ümit Uztürk, badminton branşının 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na kabul edildiğini hatırlatarak, "Bu mutluluk verici bir durum. Badmintonda uluslararası platformlarda çok üst düzey başarılar elde etmiş bir takımız. İnşallah Tokyo'da da başarılarımızı sürdüreceğiz." şeklinde görüşlerini aktardı.