Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Küçük'ten yeni müfredat önerileri

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Küçük'ten yeni müfredat önerileri
Güncelleme:

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Küçük, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dün kamuoyunun görüşlerini almak için açıkladığı yeni müfredat için önerilerini açıkladı. 9 maddelik öneri listesini açıklayan Levent Küçük bir de kritik çağrı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olarak tanıtılan 10 yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak lanse edilen yeni müfredat taslağı için Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Küçük önerilerini açıkladı.

İşte Küçük'ün açıklamaları:

Milli eğitimde müfredat değişikliğinin kamuoyu görüşüne açıldığını öğrenmiş bulunuyoruz.
Ekonomik ve sosyal hayattaki değişime, eğitim ve bilimdeki yeniliklere bağlı olarak, elbette eğitimde müfredat değişebilir. Ancak, bunun bir yaz boza dönüşmeden, ülkemizin ihtiyaçlarına uygun yapılması temel beklentimizdir.
Eğitimde yeni müfredatın,
-Gereksiz bilgilerden arınmış,
-Akıl ve bilimin ışığında üreten,
-Ülkesine ve milletine bağlı,
-İyi bir insan, iyi bir birey olabilen,
-Ahlaki ve toplumsal değerlere sahip,
-Dünya ile yarışabilen,
-Özgür ve yenilikçi,
-Geçmişine sahip çıkarak, geleceğe hazırlanan,
Nesiller, bireyler yetiştiren bir anlayışa sahip olmasını temenni ediyoruz.
Eğitimde müfredatın önemi kadar, öğrencileri yetiştiren Öğretmenlerin niteliği ve özlük hakları ile okulların fiziki şartları, çok daha önemli bulunmaktadır.
Konunun uzmanları tarafından değerlendirilecek müfredatın ülkemiz için hayırlı olmasını ve başarılı sonuçlar doğurmasını diliyorum. Müfredat ile ilgili bir haftalık inceleme süresinin uzatılması yararlı olacaktır.
Kamuoyunun ve yetkililerin dikkat ve değerlendirmesine sunuyoruz.
Levent KÜÇÜK
Genel Başkan
Tüketiciler Derneği (TÜDER)