TÜRGEV'den ''ahlak'' şartı

TÜRGEV'den ''ahlak'' şartı
Güncelleme:

TÜRGEV, öğrenci kayıt klavuzunda kız öğrencilere "ahlak" uyarısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulunda olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), ahlak bekçiliğine soyundu. Yurtlarında kalacak ve burs alacaklar için “Öğrenci Kayıt Kılavuzu” yayınlayan TÜRGEV, yurda kabul edilecek kız öğrencilerde aradığı özelliklerden birinin de “Ahlak” olduğunu duyurdu.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre ön kayıt yaptıracak öğrencilerin “ahlaklı olmaları” istenirken, “ahlaka aykırı davranış” için disiplin cezası verileceği ve bursunun kesileceği belirtiliyor.

 TÜRGEV kılavuzunun “Mülakat daveti” bölümünde şu şartlar sıralandı: “Ön Başvuru Formunu dolduran öğrenciler; ihtiyaç, başarı, ahlak ve liderlik gibi özelliklerine göre TÜRGEV Genel Merkez tarafından değerlendirilir ve uygun görülenler SMS veya e-mail yoluyla belirlenen tarihlerde mülakata davet edilir.” Mülakata gelen öğrencilere “mülakat komisyonu” tarafından öğrenciyi tanımaya yönelik sorular sorulacağı da belirtilerek, “Öğrencilerin verdiği cevaplara göre ihtiyaç, başarı, ahlak ve liderlik gibi özellikleri göz önünde bulundurularak değerlendirmeler yapılır. Bu değerlendirmeler neticesinde öğrencinin yurda kabul edilip edilmediği, burs başvurusunun sonucu ve burs başvurusu olumlu sonuçlandıysa oranının ne olduğu takip eden saatlerde kendisine bildirilir” denildi.

DİSİPLİN YOLU AÇILACAK

Öğrencilerin, her ayın sonunda genel ahlak kuralları, eğitim faaliyetlerine katılım gibi konularda değerlendirileceğinin de vurgulandığı kılavuzda şu hüküm de yer aldı: “Yurt kurallarına aykırı davranan, ahlak kurallarına uymayan, yurtta yapılan eğitim faaliyetlerine katılmayan öğrencilerin bursları gerekli görüldüğü takdirde iptal edilir.”