Türklerin vize başvuruları neden reddediliyor ? AB Büyükelçisi açıkladı

Türklerin vize başvuruları neden reddediliyor ? AB Büyükelçisi açıkladı
Güncelleme:

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği üyesi ülkelerden neden vize alamadığına dair soruya yanıt verdi.

Avrupa’ya seyahat etmek isteyen kişilerin başvurduğu Schengen vizesinde yaşanan randevu krizi ve vize almakta yaşanan sıkıntılara dair konuşan Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye'nin reddedilme oranının dünya ortalamasının altında olduğunu söyledi. 

Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Nikolaus Meyer-Landrut, AB tarafından Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına vize verilmemesi üzerine bir alınmış bir karar olmadığını savunarak, "Bakın problemi çözmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak öncelikle şu çok iyi bilinmeli: Avrupa Birliği’nin Türk vatandaşlarına vize verilmesini engellemek gibi bir politikası yok" ifadelerini kullandı. 

AB Büyükelçisi "vize alamayanları hatalı" ilan etti ama...

Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut her ne kadar "Herkesin kişisel başvurusuna göre eksikliklerden kaynaklanan birtakım reddedilmeler olabiliyor" demiş olsa da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Erdoğan, 2 gün önce TOBB 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada AB ülkelerinin Türk vatandaşlarına vize vermemesini "siyasi şantaj" olarak nitelendirmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Son dönemde siyasi şantaj olarak kullanılan vize sorununu en kısa sürede hal yoluna koyacağız. Sizlerin her alanda önünüzü açmak, engelleri ortadan kaldırmak için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Tüm iş dünyamıza seslenmek istiyorum. Dünyadaki konjonktür belki de bize fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları sahte gündemlerle heba edemeyiz. Altın değerinde bir 5 sene daha kazandığımıza inanıyorum."

 

Hande Fırat'ın Hürriyet gazetesindeki yazısının tamamı için...