Yemeksepeti'ne ait 60 milyon kişinin verileri satışa çıkarıldı iddiası ortalığı karıştırdı

Yemeksepeti'ne ait 60 milyon kişinin verileri satışa çıkarıldı iddiası ortalığı karıştırdı
Güncelleme:

Geçtiğimiz aylarda veri sızıntısı ile gündeme gelen Yemeksepeti, yine bir "hacklenme" iddiasıyla gündeme geldi. Bilgisayar korsanları 60 milyon Yemeksepeti’ne ait olduğunu iddia ettikleri 60 milyon kişinin kişisel verisini satışa çıkardı.

Mart ayında bilgisayar korsanlarının hedefi olan Yemeksepeti ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

60 milyon kullanıcının açık adres, isim-soyisim, telefon numarası gibi kişisel verilerini elde ettiklerini iddia eden hackerlar, Nevzat Aydın ile yaptıkları konuşmaların ekran görüntülerini paylaştı. Bazı kullanıcılara ait kredi kartı numalarının ilk ve son 4 hanesinin de yer aldığı veritabanı, satışa çıkarıldı.

Nevzat Aydın ile iletişime geçtiklerinin altını çizen saldırganlar, eski CEO’ya gerekli ispatları gönderdiklerini açıkladı. Rastgele bir telefon numarası üzerinden kişisel bilgi paylaştıklarını belirten hackerlar, bir Twitter hesabı üzerinden bazı bilişim sektörü çalışanlarının bilgilerini yayınladı.

Gazeteci ibrahim Haskoloğlu, "Yemeksepeti’nden yaklaşık 50 milyon kişinin verilerinin çalınıp Darkweb’de satıldığı belirtilmişti. Verileri satışa sunan Hacker’a ulaştım, kanıtlaması için kendi adresimi, telefon numaramı göndermesini istedim Kendisi açık adresimin tarifiyle beraber telefon numaramı gönderdi" diyerek yaptığı paylaşım hack iddialarını güçlendirdi. 

Yemeksepeti'ne ait 60 milyon kişinin verileri satışa çıkarıldı iddiası ortalığı karıştırdı - Resim : 1

YEMEKSEPETİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Online sipariş sitesi Yemeksepeti, siber saldırıya uğramadıklarını açıkladı.

Yemeksepeti, geçen mart ayında siber korsanların saldırısı sonucunda veri tabanındaki kullanıcı bilgilerinin bir bölümünün ele geçirildiğini açıklamıştı. Sosyal medyada şirketin bir kez daha saldırıya uğradığı ve verilerin çalındığı öne sürülmüştü.

Şirketin açıklamasında, kötü niyetli bazı kişilerin kendilerinde ulaşarak fidye istediği, yasadışı talebi değerlendirmeye dahi alınmadığı ve yasal sürecin başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, uzmanların incelemesinde sistemde veri ihlali ya da veri hırsızlığı saptanmadığı belirtildi.