Yunanistan'da Grev

Yunanistan'da Grev

Kamu çalışanları, hükümetin çalışma ve sosyal güvenlikle ilgili yapmayı planladığı düzenlemelere karşı 24 saatlik greve gitti

ATİNA (AA) - Yunanistan'da, reformlar çerçevesinde hükümetin çalışma ve sosyal güvenlikle ilgili getirmek istediği değişiklikleri protesto eden kamu çalışanları 24 saatlik greve gitti.

Kamu Çalışanları Federasyonunun (ADEDY) çağrısıyla yapılan greve memurlar, öğretmenler, doktorlar, sağlık çalışanları, avukatlar, hava kontrolörü ve gazeteciler katıldı.

Grev nedeniyle kamu hizmetlerde aksamalar yaşanırken, devlet hastanelerinde görevli doktorların işbaşı yapmaması nedeniyle hastanelerde yalnızca acil ekipleri hazır bulundu.

Gazetecilerin de greve katılması nedeniyle Yunan Haber Ajansı (AMNA) ve haber ağırlıklı internet siteleri sayfalarını yenilemedi, televizyon ve radyolarda haberler yayınlanmadı.

Havaalanı çalışanlarının greve katılması nedeniyle Aegean Air ve Olympic havayollarının çok sayıda seferi iptal edildi.

ADEDY’den yapılan açıklamada, hükümetin ek gelir sağlama amacıyla sosyal güvenlik koşullarına getirmek istediği değişiklilerin ve yeni vergi yasasının çalışan tüm kesimleri başa çıkamayacakları zor duruma soktuğu ve genç nesli dışarıya göç etmeye zorladığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu yasanın iptal edilmemesi durumunda kamu çalışanlarının protesto eylemlerini genişleterek sürdüreceği ifade edildi.

Grev kapsamında Atina’da yoğun katılımlı gösteriler düzenlendi. ADEDY ve Mücadeleci İşçi Cephesi (PAME) öncülüğünde düzenlenen gösteriler nedeniyle kent merkezi uzun süre trafiğe kapalı kaldı.