Yurt dışındaki ''siyah noktalı'' pusulalar için resmi açıklama geldi

Yurt dışındaki ''siyah noktalı'' pusulalar için resmi açıklama geldi
Güncelleme:

Yurt dışı oy verme işlemleri sırasında çok sayıda Cumhurbaşkanlığı pusulalarında adaylardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin yer aldığı kutuda siyah nokta görülmüştü. Siyah nokta doğrulanırken konuyla ilgili açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışı kütüğüne kayıtlı seçmenler için 27 Nisan'da başlayan oy verme işlemi kapsamında, 73 ülkedeki 151 temsilcilikte ve 16 merkezde oy kullandı.

Oy verme işlemleri sırasında Hollanda'da çekilen bir görüntü ise tartışma yarattı. 225 pusulada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin yer aldığı kutucuğun içinde siyah nokta olduğu görüldü.

Muhalefet, söz konusu siyah noktanın diğer adaylara verilecek oyları geçersiz kılabileceğini iddia ederek itiraz etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Bu belli ki; belli kişilere gidip 'oraya oyu verin' diye talimatlı bir iş olduğu izlenimini ortaya koyuyor" diye konuştu.

YSK'nın söz konusu konuyu görüşmek üzere toplandığı iddia edilirken, İletişim Bakanlığı ise o iddiayı yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada "Baskı hatası tespit edilen 225 oy pusulası kullanılmadan ayrılıp tutanak altına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

İletişim Başkanlığı, benzer bir durumun 2018 seçimlerinde Kocaeli'de de yaşandığını, pusulaların geçerli sayıldığını hatırlattı.