Yurt dışından getirilen vatandaşlar yurtlara yerleştirildi

Yurt dışından getirilen vatandaşlar yurtlara yerleştirildi
Güncelleme:

Yurt dışında bulunan Türkiye vatandaşları Türkiye’ye getirilmeye başlandı. Farklı illere getirilen kişiler, 14 günlük karantina için öğrenci yurtlarına yerleştirildi

Yurt dışında bulunan Türkiye vatandaşları, düzenlenen seferlerle ülkeye getirilmeye başlandı. Getirilen yurttaşlar, 14 günlük karantina süresi için farklı illerdeki öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

İngiltere'den getirilen 252 Türkiye vatandaşı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinada tutulacakları Kırşehir'deki öğrenci yurduna yerleştirildi.

Hollanda'dan Tokat'a getirilen 349 Türkiye vatandaşı da, Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait öğrenci yurduna yerleştirildi.

Polonya'da bulunan 212 Türkiye vatandaşı, Ordu’ya getirildi. Uçaktaki öğrenci ve işçilerin de bulunduğu 212 kişi, havalimanında bekletilen otobüs ve minibüslere yerleştirildi. Araçlar, polis eşliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Lebibe Ergin Karlıbel Öğrenci Yurduna getirildi.

Ukrayna'da bulunan 310 Türkiye vatandaşı da, Trabzon’a getirildi. Polis eşliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gülbahar Hatun Yurduna getirilen 130 yolcu, kendilerini karşılayan görevliler tarafından kayıt altına alınarak odalarına yerleştirildi.