AK Partili Metiner'den ATV'ye sert tepki

AK Partili Metiner'den ATV'ye sert tepki
Güncelleme:

AK Partili Mehmet Metiner, daha önce sert ifadelerle eleştirdiği ve yayından kaldırılan Yalnız Kurt dizisi nedeniyle ATV’ye bir kez daha tepki gösterdi,

Yeni Şafak'ta bugün yayımlanan yazısında Metiner, "Türkiye ile Erbil Kürt yönetiminin arasını bozmak, bu cümleden olarak Türkiye’yi 'Kürt düşmanı' gösterme çabalarına hız vermek bu oyunun bir parçası" ifadelerini kullandı.

"Ne yazık ki içimizden birileri de, üstelik bu oyun planının bir parçası olarak bilerek veya bilmeyerek onların değirmenine su taşımaktan kaçınmıyor" diyen Metiner, isim vermeden ATV'ye tepki gösterdi: "Barzani Kürt yönetimini, hatta onların şahsında Kürtleri düşmanlaştıran ırkçı bir dille düşmanlaştıran bölümlerin yayınlanması önemle not edilmelidir."

Metiner'in yazısında ATV'ye tepki gösterdiği bölüm şöyle:

"PKK’nın Suriye’nin kuzeyinde ve Irak’ın Kürdistan bölgesinde İran güçleriyle sahadaki askeri birlikteliği, Türkiye’nin yanı sıra Erbil’deki Kürt Barzani yönetimini de doğrudan hedef alan bir oyun planını aşikâr ediyor.

Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin Barzani Kürt yönetimiyle geliştirdiği ilişki İran’ın bölgedeki politikalarına ters.

Türkiye’nin Erbil hükümeti üzerinden açığa çıkan gücü İran’la beraber İran’ın sahadaki askeri gücü olan Haşdi Şabi’yi ve PKK’yı derinden rahatsız ediyor.

Türkiye ile Erbil Kürt yönetiminin arasını bozmak, bu cümleden olarak Türkiye’yi “Kürt düşmanı” gösterme çabalarına hız vermek bu oyunun bir parçası.

Bu oyun senaryosu ABD’nin pek bir işine yarıyor.

Erdoğan liderliğindeki Türkiye söz konusu olunca ABD ile İran’ın benzer oyun planları içinde buluşabiliyor olmalarına şaşmamak gerekiyor.

Ne yazık ki içimizden birileri de, üstelik bu oyun planının bir parçası olarak bilerek veya bilmeyerek onların değirmenine su taşımaktan kaçınmıyor.

AK Parti hükümetine yakınlığıyla bilinen bir televizyon kanalımızda yayınlanan bir dizide hiç de gereği yokken senaryoya monte edilen Barzani Kürt yönetimini, hatta onların şahsında Kürtleri düşmanlaştıran ırkçı bir dille düşmanlaştıran bölümlerin yayınlanması önemle not edilmelidir."

NE OLMUŞTU?

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, daha önce Osman Sınav’ın proje tasarımcısı olduğu Yalnız Kurt dizisi nedeniyle ATV’yi sert ifadelerle eleştirmişti. “Türk-Kürt kardeşliğini alçakça sabote etmeye çalışan bu ırkçı zihniyetin camiamızda tedavüle sokulmasına izin verenlerin yanı sıra, milyonlarca Kürt’ü düşmanlaştıran bu ırkçı ötekileştirici fitne diline suskun kalanlara da yazıklar olsun!” diyen Metiner, “Reis’e, partimize ve hükümetimize asıl siyasi operasyon çekiliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Metiner daha sonra, 'Yalnız Kurt' isimli dizinin gelen tepkilerin ardından sezon finali verilerek yayından kaldırıldığını söylemişti: “Biz gerekli tepkiyi gösterdik. Yayından kaldırıldı."

 

Mehmet Metiner'in yazısının tamamı için...