Anadolu Ajansı ''yalancı'' diyene dava açacak

Anadolu Ajansı ''yalancı'' diyene dava açacak
Güncelleme:

14 Mayıs seçim gecesinde 'manipülasyon' yapmakla ve veri akışını 'yavaşlatmakla' eleştirilere neden olan Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü Serdar Karagöz, "Kim Anadolu Ajansı'na yalancı demişse hepsine dava açacağız, hukuk önünde hesaplaşacağız" dedi.

Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü Serdar Karagöz, "Bu seçimlerden alnımız ak başımız dik çıktık. Mahcup olmadık ama mahcup ettik" ifadelerini kullandı.

Karagöz şunları söyledi:

"Sanki AA seçim sonuçlarını açıklıyormuş gibi algı var. Hayır AA seçim sonuçlarını açıklamaz, seçim sonuçlarını takip eder. Seçim sonuçlarını YSK açıklar. Dün akşam 2 bin 500 saha personelimizle sahada seçim tutanakları görsellerini topladık. Hiç hayatında seçim yaşamamış bir insan böyle iddialarda bulunabilir. Sandık açılır, oylar sayılır, ıslak imzalı tutanak tutulur, kapıya asılır. Kendisine gazeteciyim diyen herkes bilir ki bu iş Anadolu'da daha hızlıdır, İstanbul gibi metropollerde daha hızlıdır, itirazlar daha azdır."

"AA'ya saldıranlar manipülatif bilgi verdi, dezenformasyon yaptı" iddiasında bulunan Karagöz, "Kim AA'ya o akşam 'yalancı, manipülasyon yapıyor, dezenformasyon yapıyor' demişse dava açacağız. Arkadaşlarımız zarar görmüşse onlar da kişisel davalarını açacak" ifadelerini kullandı.