Fikret Orman: Quaresma'ya yakıştıramadım

Fikret Orman: Quaresma'ya yakıştıramadım
Güncelleme:

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Leipzig maçı öncesi canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Tivibu Spor'da yayınlanan Orta Nokta Özel programında açıklamalarda bulundu.

İşte Fikret Orman'ın açıklamaları;

Leipzig ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçının Fenerbahçe derbisinden daha önemli olduğunu belirten Fikret Orman, ''Yarın Beşiktaş'ın çok önemli bir maçı var. Evimizdeki maçı galibiyetle kapatırsak çok önemli bir avantaj yakalayacağız. Ülke futbolu için önemli bir maç. Cumartesi günü oynanan Fenerbahçe maçı için yoruma girersem Leipzig maçının önüne geçecek. Sıralama yaparsak Leipzig maçı daha önem taşıyor. O yüzden Fenerbahçe maçı için yorum yapmama kararı aldım. Çarşamba günü o konuda açıklamaları yapacağım. Derbi ile alakalı çok şey konuşmak istemiyorum'' sözlerini kullandı.

''ÇARŞAMBA GÜNÜ KONUŞACAĞIM'

Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylar hakkında Çarşamba günü konuşacağını açıklayan Orman, ''Beşiktaş Başkanı'nın tek görevi Beşiktaş'ı yönetmek değildir. Ülke futboluna da destek vermektir. Galatasaray Başkanı için de Fenerbahçe Başkanı, Trabzonspor Başkanı için de geçerlidir bu durum. Biz, bir aile olarak Türk futbolunu temsil ediyoruz. Benim Başkanlık felsefem bu yönde oldu. Çarşamba günü zaten gerekli açıklamaları yapacağım'' dedi.

''BEN BU AİLENİN REİSİYİM''

Futbolcularla çok fazla diyaloğa girmediğini açıklayan Beşiktaş Başkanı, ''Tarz olarak futbolcularla çok konuşan, karışan bir başkan değilim. Hepsi dünya çapında oyuncular. Negredo, Manchester City'de oynarken kulüp sahibi gelip konuşuyor mu? Barcelona Başkanı, soyunma odasına inip Adriano ile konuşuyor mu? Ben buna kuvvetler ayrılığı diyorum. Onların bir lideri var. Şenol hoca... Onların arasına ben girmem. Netice itibariyle ben bu ailenin reisiyim. Arada konuştuğum, uyardığım noktalar tabi oluyor. Ama Fenerbahçe maçı öncesinde motive etme gibi bir konuşmam olmaz. Dünya çapında oyuncular hepsi. Beşiktaş için dünya kulübü diyorsak, dünya çapında yönetiliyor'' sözlerini kullandı.

''QUARESMA'YA YAKIŞTIRAMADIM''

Ricardo Quaresma'nın Fenerbahçe maçında gördüğü kırmızı kartı değerlendiren Orman, ''Quaresma'nın Fenerbahçe maçındaki kırmızı kartını hiç yakıştıramadım. Caner ile maçtan hemen sonra konuştum. Neler konuştuğumu da Çarşamba günü söylerim. Onlar benim ailemin bir parçası. Destek vermemek mümkün değil. Ama yapılanlar ayıp yani'' sözlerini paylaştı.

''BİZ UGANDA TAKIMI MIYIZ?''

Medyada Beşiktaş hakkında olumsuz haberler çıkmasına karşı çıkan Orman, ''Kamuoyunda bizi kibirli göstermeye çalışıyorlar ama çok mütevazi bir takımız. Fenerbahçe maçı, Türkiye maçı için çok önemli diyorlar. Biz Uganda takımı mıyız? Bu ülkeye hizmet vermiyor muyuz?  Beşiktaş 2 sene üst üste şampiyon olunca, 3. sene şampiyon olması engellenmesi gereken bir kulüp gibi görünmeye başlandı. 30 maç daha oynayacağız ligde. Bizi aşağı çekmeye çalışacaklardır. Güç birliği yapabilirler. Ama biz işimizi yaptığımız sürece başarılı olacağız. Beşiktaş'ın globelleşme projesi var. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Bunu ilerletmemiz için Leipzig maçları, Monaco maçları çok önemli. Ülkemiz için de önem arz ediyor. 2 yıldır ülke puanına önemli katkılarda bulunuyoruz. Bu katkının başka takımlardan da gelmesi lazım. Neden 2 takım ile birlikte Şampiyonlar Ligi'ne girmeyelim ki? Portekiz, 3 takım ile giriyor.''şeklinde konuştu.

''BEŞİKTAŞ, AVRUPA'DA EN ÇOK KONUŞULAN TÜRK TAKIMI''

Beşiktaş'ın Avrupa'da piyasasının çok arttığını söyleyen Fikret Orman, ''Biz Fenerbahçe ile 110 maç yapmışızdır. Bir o kadar daha yapacağız. Ama Leipzig ile bir daha ne zaman oynayacağız bilmiyorum. Futbolla ilgili, hakemle ilgili her sorunun cevabını Çarşamba günü vereceğim. Şu an Avrupa'da en çok konuşulan Türk takımı Beşiktaş. En iyi Müslüman takımı da Beşiktaş.'' dedi.