Ünlü isimlerden RTÜK'e Hasan Can Kaya tepkisi

Ünlü isimlerden RTÜK'e Hasan Can Kaya tepkisi
Güncelleme:

İlk bölümleri YouTube'da yayınlanan ancak daha sonra Acun Ilıcalı'nın kurduğu dijital platform Exxen'e geçiş yapan Konuşanlar programıyla ilgili RTÜK incelemesine tepkiler sürüyor.

Konuşanlar programında komedyen Hasan Can Kaya'nın, izleyicinin babasına küfür ettiği anlar, sosyal medyada gündem oldu. Tepki yağan video sonrası harekete geçen RTÜK, ''Türk aile yapısına ve ahlâkına uygun olmayan diyalogların geçtiği 'Konuşanlar' isimli program için platformu defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Üst Kurul toplantısında karara bağlanmak üzere söz konusu programa ilişkin inceleme başlatılmıştır.'' diyerek program hakkındaki kararını duyurdu. RTÜK'ün inceleme duyurusuna, ünlü isimlerden tepki yağdı.


FATİH ALTAYLI KÜPLERE BİNDİ
Yazar Nihat Genç'in, Konuşanlar programı hakkında söylediği ''Gençler galiba para için makul yollardan geçinecek fikir, akıl, ürün bulamıyor ve zıpırın biri seyircinin yüzüne ana avrat düz gidip ekmeğini kazanıyor! Adına da mizah demiş, seyirci de mazoşist, para verip kendine küfür ettiriyor" sözleri, Fatih Altaylı'yı kızdırdı.

 Nihat Genç'in sözleri ve RTÜK'ün inceleme kararı karşısında öfkelenen Fatih Altaylı, 'Herkes kendine özgürlükçü' başlıklı yazısında şu satırlara yer verdi:

Yahu size ne! Adam açık kanalda ya da TRT’de yapmıyor bu işi. İsteyenin para verip izlediği bir yerde yapıyor. Küfürlü konuşmadan hoşlanmıyorsan para vermezsin, izlemezsin. Sokağa çıkıp megafonla ananıza sövmüyor ya çocuk. ''Böyle mizah mı olur''muş. Size ne lan! Mizah kriterlerini siz mi belirleyeceksiniz. Olur ya da olmaz. Mizah komiseri misin, Mizah Standartları Enstitüsü mü!

FARAH ZEYNEP ABDULLAH DA TEPKİ GÖSTERDİ
Şimdilerde Bergen filmi için kamera karşısına geçen ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah, ''Oh be! Yine Türk aile yapısı ve ahlakını RTÜK kurtardı. Bundan sonra aile içi şiddete, tecavüzlere, tacizlere, çocuk gelinlere son. Teşekkürler RTÜK'' sözleriyle, Konuşanlar programı hakkında başlatılan incelemeye tepki gösterdi.

''BEĞENMEYEN GÜLMEZ''
Ünlü oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan da, konu hakkındaki görüşlerini Twitter hesabından paylaştı. Taylan, ''Mizah, izahın sınırlarına uymak durumunda değildir. Üretenle muhatabı arasındadır. Beğenmeyen gülmez, dinlemez, izlemez. Gerisi kuru gürültüdür.'' ifadelerini kullandı.

text-ad
Durmak yok; zamlara devam! Akaryakıta yine, yeniden zam geliyor! Durmak yok; zamlara devam! Akaryakıta yine, yeniden zam geliyor! İstanbul'daki lüks otelin barında ''şampanya'' çatışması: Yaralılar var! İstanbul'daki lüks otelin barında ''şampanya'' çatışması: Yaralılar var! İsrail - İran savaşı sürerken, Türkiye'nin ünlü plajında gece yarısı endişelendiren görüntü İsrail - İran savaşı sürerken, Türkiye'nin ünlü plajında gece yarısı endişelendiren görüntü LGS soru ve cevap anahtarları yayımlandı LGS soru ve cevap anahtarları yayımlandı İran'ın İsrail'e intikam saldırılarının yıkımı ağır oldu! İran'ın İsrail'e intikam saldırılarının yıkımı ağır oldu! Berna Laçin Yeni Akit'in hadsiz haberini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sordu! Berna Laçin Yeni Akit'in hadsiz haberini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sordu! Turistlerin özel görüntülerini yayınlayan sözde sosyal medya fenomeni müstehcenlikten gözaltında! Turistlerin özel görüntülerini yayınlayan sözde sosyal medya fenomeni müstehcenlikten gözaltında! ''Candan Sisters'' ölüm döşeğinde hastaneyi de sosyal medyaya çevirdi ''Candan Sisters'' ölüm döşeğinde hastaneyi de sosyal medyaya çevirdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabısının fiyatı dudak uçuklattı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabısının fiyatı dudak uçuklattı İsrail, İran'da nükleer tesisi vurdu: Türkiye'de radyasyon alarmı! İsrail, İran'da nükleer tesisi vurdu: Türkiye'de radyasyon alarmı!
Vize krizi skandala dönüştü: Uganda Türkiye'nin Yeşil Pasaportu için vize istedi Vize krizi skandala dönüştü: Uganda Türkiye'nin Yeşil Pasaportu için vize istedi Şarkıcı Lara İran'da olduğunu ''durum çok kritik'' diyerek duyurdu Şarkıcı Lara İran'da olduğunu ''durum çok kritik'' diyerek duyurdu Kapadokya'da 2 sıcak hava balonu peşpeşe düştü: Ölü ve yaralılar var! Kapadokya'da 2 sıcak hava balonu peşpeşe düştü: Ölü ve yaralılar var! Marmaris'in tepki çeken gece kulüplerine baskın: Hepsi kapatıldı! Marmaris'in tepki çeken gece kulüplerine baskın: Hepsi kapatıldı! İran bu sefer de İsrail'e ''psikolojik'' saldırı başlattı: Görüntüler olay oldu! İran bu sefer de İsrail'e ''psikolojik'' saldırı başlattı: Görüntüler olay oldu! Turizm başkentimizde sarı kriz: Taksiciler kontak kapattı, havalimanı ulaşımı felç oldu! Turizm başkentimizde sarı kriz: Taksiciler kontak kapattı, havalimanı ulaşımı felç oldu! Hazal Çağlar ile  Samet Akaydın nişanlandı Hazal Çağlar ile Samet Akaydın nişanlandı Heimlich manevrası bu sefer de bir kediyi ölümden kurtardı Heimlich manevrası bu sefer de bir kediyi ölümden kurtardı Fahriye Evcen ile Burak Özçivit çiftinin herkesi şaşırtan çok özel yaz tatili Fahriye Evcen ile Burak Özçivit çiftinin herkesi şaşırtan çok özel yaz tatili Trump'tan İran'a ''eşi benzeri görülmemiş'' tehdit Trump'tan İran'a ''eşi benzeri görülmemiş'' tehdit