Devlerin rakibi belli oldu !

Devlerin rakibi belli oldu !
Güncelleme:

Sırbistan ve İspanya’nın galibiyetleri ile B Grubu’nda dördüncü sıradaki yerini garantileyen Basketbol Milli Takımımız, İzlanda karşısında öldü öldü dirildi.

A Milli Basketbol Takımımız, İzlanda karşısında çok zorlandı, normal süresi 91-91 biten maçı 111-102 kazanarak ilk turu 5 maçta aldığı 3 galibiyet ile noktaladı, grubunu 4. bitirerek Fransa’nın rakibi oldu.
İzlanda karşısına ilk beşte Melih-Furkan Aldemir ikilisini koyarak başlayan Türkiye, rakibin dış şutlardaki müthiş yüzdesine boyalı alan sayılarıyla yanıt verdi, 4. dakikayı 12-10 önde geçti. Ali’nin devreye girmesi, Cedi’nin skorer oyununun devam etmesi ile kontrolü ele alan millilerimiz farkı 24-15’te 9 sayıya çıkardı, ilk periyodu da 24-15 galip bitirdi.

İkinci çeyreğe 10-0 ile girdi İzlanda, seriyi 15-2’ye getirerek 37-31 öne geçti. Ali ve Cedi’nin yeniden oyuna girişi, Semih’in boyalı alandaki etkinliği ile kontrolü bir kez daha ele aldı millilerimiz ama ilk yarıyı 17’de 9 üç sayı isabetiyle bitiren İzlanda, soyunma odasına giderken durumu 47-47 ile eşitledi.
İkinci yarıya Semih’in sayılarıyla başlayan Türkiye, ribauntlarda ezici bir üstünlük kurmasına rağmen rakibin yine üç sayılık atışlarına çare bulamadı. Ali ile çeyrek sonunda farkı çift hanelere çıkaran Ay-yıldızlı ekip, Stefansson’dan bir kez daha son saniye üçlüğü yedi, son periyoda 74-67 galip girdi.
4. çeyreğe de art arda üç üçlük ile başladı İzlanda, farkı hızla kapatıp 36. dakikada skora denge getirdi: 82-82.

Uzatmada coştuk
Cedi’nin basketleriyle öne geçen ve son dakikaya girilirken 91-86 ile farkı 5’e yükselten millilerimiz, İzlanda hücumunda basketi yedikten sonra, bir de Ali ile top kaybı yaptı. 3 sayı öndeyken bitime 7 saniye kala savunmaya başlayan ancak faul yapmayan Türkiye, bitime 1 saniye kala Sigurdarson’un üçlüğüyle rakibine yakalandı, normal süre 91-91 tamamlandı.

Uzatma dakikalarında çok daha üstün olan Türkiye, salondan 111-102 galip ayrılmayı başardı, ilk turu 5’te 3 galibiyet ile bitirirken, rakibini evine 5’te 0 ile yolladı.

Prestij maçına döndü

A Milli Basketbol Takımımız’ın mücadele ettiği B Grubu’nda günün ilk iki maçında alınan sonuçlar, Türkiye-İzlanda maçının önemini azalttı. İlk maçta Sırbistan’ın, İtalya’yı 101-82, ikinci karşılaşmada ise İspanya’nın ev sahibi Almanya’yı 77-76 yenmesiyle ekibimizin grubu 4. sırada bitirmesi netleşti. İzlanda’nın da şansı kalmadığı için karşılaşma prestij mücadelesi şeklinde geçti.

ZORLU RAKİP

A Milli Basketbol Takımımız, ikinci turda ev sahibi Fransa ile eşleşti. 2. turdan itibaren tüm maçlara ev sahipliği yapacak olan Fransa, A Grubu’nu 5’te 5 yaparak lider bitirdi. Kazanan takımın çeyrek finale yükseleceği kader maçı, yarın oynanacak. Almanya’nın Berlin şehrinden Fransa’nın Lille şehrine bugün uçakla geçen 12 Dev Adam, yarın dinlenme fırsatı bulmadan Fransa karşısına çıkacak. Ev sahibi ekip, ilk tur maçlarını da ülkesinde oynamıştı. Öte yandan diğer eşleşmeler şöyle oldu: İsrail-İtalya, Polonya-İspanya, Finlandiya-Sırbistan, Yunanistan-Belçika, Hırvatistan-Çek Cum., Slovenya-Letonya, Gürcistan-Litvanya

Ev sahibi tutunamadı

Almanya, grup maçları Berlin’de oynansa da bunu avantaja çeviremedi, tek galibiyetini İzlanda karşısında alarak şampiyonaya veda etti. Dün İspanya karşısında kader mücadelesi veren Almanlar, güçlü rakiplerine direnemeyince salonu üzgün terketti. Karşılaşmayı Almanlar’ın kazanması durumunda, İspanya favori gösterildiği şampiyonaya veda edecekti.