Peri masalı kötü bitti !

Peri masalı kötü bitti !
Güncelleme:

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları A Grubu'ndaki ikinci maçında Avustralya'ya 61-56 yenildi.

Karşılaşmanın başında iki takım da skor üretmekte zorlanırken,  Nevriye'nin basketiyle A Milli Takım, 2. dakikayı 2-0 önde geçti. Boyalı alandan  Cambage ve Burton, üç sayı çizgisinin gerisinden de Mitchell'le sayılar bulan ve  skoru 7-2'ye getiren Avustralya karşısında çeyreğin son bölümünde etkili savunma yapan, Nevriye ve Işıl'ın basketleriyle 9-0'lık seri yakalayan ay-yıldızlılar,  ilk periyodu 15-12 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe de Nevriye'nin basketiyle başlayan milli takım, 11.  dakikayı 18-12 önde geçti. Lavey'le üst üste sayılar bulan Avustralya, 15. dakika  içinde Cambage'in basketiyle skorda üstünlüğü yakaladı: 22-20. Karşılıklı  sayılarla devam eden periyodun son dakikalarında savunmasını bir kez daha  sertleştiren milliler, hücumda da Sanders, Işıl ve Nevriye'yle skor üretti ve  soyunma odasına 29-26 önde gitti.
 
Üçüncü periyodun başında iki takım da hücumlardan boş döndü. İlerleyen  bölümde özellikle pota altında Cambage'le üst üste sayılar bulan ve 9-0'lık seri  yakalayan Avustralya, 25. dakikayı 36-31 önde geçti. Çeyreğin kalan bölümünde  rakibinin kolay sayı bulmasına izin vermeyen A Milli Takım, Bahar, Sanders ve Işıl'ın skor üretmesiyle aradaki farkı kapattı. Milliler, son periyoda 43-41  geride girdi.
 
Dördüncü çeyreğin başında Sanders'ın basketiyle skoru dengeleyen  (43-43) ay-yıldızlı ekip karşısında Avustralya, Cambage'in üst üste bulduğu  sayılarla yeniden öne geçti ve 35. dakika içinde farkı 8 sayıya (55-47) çıkardı.  Sanders, Nevriye ve Birsel'in sayılarıyla farkı azaltmaya çalışan milliler,  savunmada Cambage'i durduramadı ve karşılaşmayı 61-56 kaybetti.